De zaak rond Sarah Everard laat veel mensen niet onberoerd. Ook deze vrouwen herkennen de angst van alleen op straat lopen.
Volledig scherm
PREMIUM
De zaak rond Sarah Everard laat veel mensen niet onberoerd. Ook deze vrouwen herkennen de angst van alleen op straat lopen. © rv

Deze 6 vrouwen voelen zich onveilig op straat: “Ik ben lange tijd bang geweest dat mijn outfit een foute reactie zou uitlokken”

Gill werd na een avondje uit in Leuven kort achtervolgd door een man. Toen de politie ter plaatse kwam, reageerde de agent ‘dat ze maar andere kleren had moeten dragen’. Het is een van de vele getuigenissen die we ontvingen na de moord op de Britse Sarah Everard (33). Zes vrouwen vertellen hun verhaal. “Als ik me onveilig voel, steek ik mijn sleutels tussen mijn vingers als een boksbeugel.” 

5 reacties

  • karel jens

    3 jaar geleden
    Zelfs een vrouw die naakt over straat loopt zou niet mogen lastig gevallen worden. Als sommige mannen dan denken dat ze 'hun gang mogen gaan' zouden ze keihard moeten gestraft worden. Helaas zijn sommige rechters echte linkiewinkies die totaal onbekwaam zijn om gepaste vonnissen uit te spreken. En neen, 'enkelbandjes' horen daar echt niet bij. Stop de pampermentaliteit van crapuul a.u.b. Dat is wat de Belgen willen!
  • Lesley Debusschere

    3 jaar geleden
    Als vrouw wordt je als kind aangeleerd hoe je je moet gedragen in het openbaar. Kleine meisjes met een rokje moeten netjes zitten, loop als vrouw ‘s avonds niet alleen op straat, kleed je niet uitdagend( net alsof vrouwen in een burka niet verkracht worden) , hou je sleutels klaar wanneer je naar je auto stapt.. De schuld ligt niet nij vrouwen, maar bij mannen. Toch wordt dit nog stteds weggelachen en geminimaliseerd. Van kleinsaf moet je jongens leren meisjes/vrouwen respect te behandelen!
  • Tamara Stinckens

    3 jaar geleden
    ik kan overal lopen. Ik met mijn brutale mond zet mensen op hun plaats. loop il in korte rok geen domme opmerkingen. ook niet in brussel. K
  • Stephan Priem

    3 jaar geleden
    Respect voor vrouwen wordt met de opvoeding meegegeven en juist daar ontbreekt het bij vele nieuwe of oude Belgen.
  • Roland Peeters

    3 jaar geleden
    Ga dat eens aan Bart Somers vertellen,want voor hem is dat bangmakerij van het Vlaams belang.