BELGAIMAGE
Volledig scherm
© BELGAIMAGE

Vleesvervangers niet altijd vlees vervangend

Zelfs vegetarisch voedsel kan een ongezond kantje hebben en vervangt niet altijd echt vlees, door een te laag eiwit-, ijzer- of vitamine B12-gehalte. Dat blijkt uit onderzoek van Test Aankoop aan de hand van de etiketten van 37 kant-en-klare vleesvervangers zoals worstjes, balletjes en gehakt.

5 reacties

  • Hilde Peeters

    3 jaar geleden
    Ik snap het niet ze willen geen vlees maar het moet er wel op lijken.Met zo'n pakje heb je met twee toch niet gegeten en dan wordt het duur. Dieren zijn niet goed voor het milieu maar de producten die er in zitten worden ook niet in onze tuin gekweekt Verwerking vervoer opslag al de plastiek en karton die rond die pakjes zit.Als je leest wat erin zit heb ik toch ook mijn twijfels bij gezonde voeding.
  • Françoise Otte

    3 jaar geleden
    Zeer goed dat dat eens onderzocht wordt.
  • Ludwig Van der Auwera

    3 jaar geleden
    Ik gebruik gebakken champignons i.g.v. vleesvervanger: Niet vet, eiwitrijk.
  • Tom De Bondt

    3 jaar geleden
    Het is dan ook maar een luxe product, eens een extraatje voor de smaak. Wat is er mis met bonen, linzen, groenten, noten... In vlees zit nog veel meer vet, dus wel daar mee vergelijken.
  • Linda Wellekens

    3 jaar geleden
    Blijven zeker beter dan hormonenvlees, vis vol plastiek en gecontamineerde zuivel.