Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Photo News

Voorlopig geen voorrang voor leerkrachten in vaccinatiecampagne: “We gaan geen opbod beginnen”

Leerkrachten uit het basisonderwijs zullen voorlopig geen voorrang krijgen in de vaccinatiestrategie. Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) en zijn federale collega Frank Vandenbroucke (sp.a) zeggen dat er een duidelijke afspraak is gemaakt om geen opbod te starten van verschillende beroepsgroepen, en voorlopig wordt niet van dat standpunt afgeweken. Vanmorgen vroegen na minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) ook de directeurs van het katholiek basisonderwijs om leerkrachten prioritair te vaccineren, om zo de scholen maximaal open te kunnen houden. Ook de onderwijsvakbonden sloten zich bij die oproep aan.

38 reacties

  • Severine Degreef

    3 jaar geleden
    Scholen open! Geen flauwe kul. Worden leerkrachten niet prioritair gevaccineerd, dan zullen er sowieso scholen sluiten. Per verrassing. Zomaar. Ineens. Van het ene moment op het andere. Jammer voor pappie en mammie, maar de regering wast de handjes in onschuld.
  • Marcus Camps

    3 jaar geleden
    De brandweer ? You must be kidding !? Duizenden leerkrachten van boven de vijftig riskeren alle dagen hun vel op een plaats waar alles bij elkaar komt en veel besmettingen terug vertrekken. Al eens een ganse dag met een plastic scherm op je gezicht gestaan ?
  • Debbie De Bruyn

    3 jaar geleden
    Beter scholen sluiten ja.
  • Bart Walraet

    3 jaar geleden
    en zo moeten de scholen dicht wegens gebrek aan personeel door besmettingen en quarantaines...
  • Rudy Van Dam

    3 jaar geleden
    Is het in de huidige context dan toch niet maatschappelijk relevanter om een leerkracht te vaccineren vóór de voorzitter van een voetbalclub, zelfs al heeft die OOIT het statuut gehad van apotheker?