Direct naar artikelinhoud
NieuwsCoronavirus

Resort Mar-a-Lago van Trump getroffen door corona-uitbraak

Mar-a-Lago, het resort van voormalig president Trump in Florida.Beeld AFP

In het resort Mar-a-Lago in Florida, dat vooral bekend is als onderkomen van de vorige Amerikaanse president Donald Trump, zijn verschillende coronabesmettingen vastgesteld. Enkele delen van de privéclub zijn gesloten, zo berichten Amerikaanse media op basis van een mail van het management aan clubleden.

en

Wegens de besmettingen van een aantal werknemers zijn de Beach Club en een eetzaal voorlopig gesloten, zo staat in de mail. Banketten en andere activiteiten zijn wel nog mogelijk. Er wordt niet gepreciseerd hoeveel mensen positief getest hebben op het coronavirus.

Volgens de Washington Post werken er in Mar-a-Lago tijdens het winterseizoen meerdere tientallen mensen. De Trump-organisatie spreekt van “voorzichtigheidsmaatregelen”.

Trump verblijft sinds zijn afscheid van het Witte Huis in het luxueuze resort in Palm Beach. Als president minimaliseerde hij lange tijd het gevaar dat uitging van het coronavirus. Vorige herfst raakte hij zelf besmet.

Gasten in Mar-a-Lago moeten normaal de hele tijd een mondmasker dragen, behalve om te eten en te drinken. Maar volgens de Washington Post waren er afgelopen weekend twee grote fundraisingevenementen. Trump zou bij een ervan aanwezig geweest zijn en droeg volgens foto’s - net als de meeste gasten op dat moment - geen mondmasker. 

Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in onze liveblog

Voormalig president Donald Trump.Beeld AFP