© atv

Rederij CMB trekt vergunningsaanvraag voor Maritieme Campus in Antwerpen in

Antwerpen -

De vergunningsaanvraag voor de Maritieme Campus Antwerpen (MCA), een nieuw technologie- en kenniscentrum voor de maritieme sector de voormalige BP-site in Antwerpen, wordt tijdelijk ingetrokken. Dat meldt vakblad Flows vrijdag en staat te lezen op de website van rederij CMB. De initiatiefnemers willen de impact van stikstof op de omgeving verder onderzoeken, klinkt het.

LEES OOK: Maritieme Campus haalt Europese top van scheepvaartindustrie naar Antwerpen

De Antwerpse rederij CMB plant op de voormalige BP-site langs de Schelde een doe- en kenniscentrum voor de maritieme sector. Op 15 januari diende vastgoedtak Reslea een omgevingsvergunningsaanvraag in, maar die werd donderdag opnieuw ingetrokken. Dat heeft te maken met een stikstofuitspraak van de Raad voor Vergunningsbetwistingen op 25 februari.

Zo zou het hoofdgebouw van de Maritieme Campus Antwerpen eruitzien. ©  KCAP

“Het stikstofarrest heeft vermoedelijk niet rechtstreeks een grote impact op het MCA-project”, klinkt het bij CMB. “Toch wenst Reslea, vanuit een sense of urgency met betrekking tot de impact stikstof op de omgeving, de verschillende elementen in het project die hierop een impact kunnen hebben verder te detailleren.”

De vergunningsaanvraag zal dus op korte termijn herwerkt en opnieuw ingediend worden. CMB zal daarvoor ook samenzitten met het Agentschap Natuur en Bos, meldt managing director Bart Huybrechts aan Flows.

Eerder protesteerde Natuurpunt tegen de komst van de campus. De milieugroep is bezorgd om de impact op het natuurgebied Hobokense polder, dat vlakbij de site ligt.

LEES OOK: Natuurpunt vecht bouw Maritime Campus Antwerp aan: “Gebouwen van vijftig meter hoog kun je niet verbergen”

(blg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Haven Antwerpen-Brugge