Topman van Unizo Danny Van Assche.
Volledig scherm
Topman van Unizo Danny Van Assche. © BELGA

Unizo hekelt “kafkaiaanse” telewerkregistratie: "Buitensporige rompslomp voor nul resultaat”

Ondernemersorganisatie Unizo is niet te spreken over de procedure die de overheid invoert om beter te kunnen controleren op telewerk. Alle ondernemingen zullen elke maand moeten invoeren wie niet kan telewerken. "Buitensporige rompslomp voor nul resultaat", is de visie van Unizo.

16 reacties

  • Herman De Roover

    3 jaar geleden
    onze overheid faalt op alle punten,chaos,ongeloof, en hou je vast...voor de rekening die De Croo zal presenteren,zijn zakken zullen vol zitten
  • Anne Nonsia

    3 jaar geleden
    En wat met zelfstandige medewerkers? Of bvb boekhoudkantoor waar elke dag iemand anders aanwezig is voor ontvangst en inscannen van de documenten? 10 werknemers waarvan er 10 telewerken en 10 niet...
  • marianne vanthuyne

    3 jaar geleden
    De bouwvakkers zullen tevreden zijn. Zullen via telefoon uitleggen aan de bouwheer hoe hij zijn huis moet bouwen of renoveren. Wat een topregering hebben wij toch in België.
  • WILMA ULRIX

    3 jaar geleden
    Eigen schuld Voka en Unizo. Hadden jullie er maar voor moeten zorgen dat jullie leden de verplichting tot thuiswerk niet massaal aan hun laars lapten. En dat omdat de managers hun medewerkers perse permanent willen controleren.
  • kemps bonni

    3 jaar geleden
    Belgie is een ontwikkelingsland geworden met deze onbekwame regering.
  1. RECONSTRUCTIE. “Elke keer dat zijn vrouw ter sprake kwam, raakte Hans geëmotioneerd. Wat achter die emoties zat, wist ik natuurlijk niet”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere

    RECONSTRUC­TIE. “Elke keer dat zijn vrouw ter sprake kwam, raakte Hans geëmotio­neerd. Wat achter die emoties zat, wist ik natuurlijk niet”

    Plots was ze wég, op 12 november 1994. Was ze gevlucht, weg van man en zoon, in de greep van een psychose? Of zou haar lichaam na een wanhoopsdaad ergens in de Leiemeersen liggen? Maar niemand keek naar de andere aanwijzingen - ze was zonder paspoort vertrokken, er was een stuk tuin omgewoeld, haar man werkte elke poging om grondig te zoeken tegen. Dus bleef Annie De Poorter 30 jaar liggen waar haar man Hans D. haar had begraven. Dit is het verhaal van een web van leugens en gemiste kansen.
    Sint-Martens-Latem
  2. “Wij willen niet enkel 500 euro verschil voor werkenden”: Open Vld lanceert voorstel voor pensioenwijziging
    PREMIUM
    149

    “Wij willen niet enkel 500 euro verschil voor werkenden”: Open Vld lanceert voorstel voor pensioen­wij­zi­ging

    Gisteren zei premier De Croo dat er minstens 500 euro verschil moet zijn tussen het pensioen van wie gewerkt heeft en wie niet gewerkt heeft. Daarmee schaart hij zich achter een voorstel dat Open Vld-Kamerlid Vincent Van Quickenborne recent heeft uitgewerkt om het minimumpensioen te verminderen. “Alleen wie twee jaar of minder werkloos was, mag nog het volledige bedrag van 1.738 euro krijgen”, vindt Van Quickenborne. Voor al wie langer werkloos was, moet het minder worden.
  1. KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-viering als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realistisch”

    KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-vie­ring als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realis­tisch”

    Op 1 mei, oftwel de dag van de arbeid, zet elke politieker z’n beste beentje voor. Nu 1 mei dit jaar in het midden van de kiescampagne valt, worden er nog meer beloftes gedaan dan andere jaren. Wij volgden met VTM NIEUWS Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. Bij haar eerste stop in Bredene wordt ze heel hartelijk ontvangen. Daar heeft Vooruit dan ook een absolute meerderheid. Daarna vertrekt ze naar Oostende voor de grote 1-mei stoet. Ze neemt er een duidelijk standpunt in op het vlak van pensioenen: “Wie op zijn 18 jaar is beginnen met werken, moet op zijn 60ste kunnen stoppen met een volwaardig pensioen.”
  2. “Er bestaat voor de burger geen product om ze te bestrijden”: de tijgermug rukt op in Vlaanderen. Dit kun je er wél tegen doen
    PREMIUM
    16

    “Er bestaat voor de burger geen product om ze te bestrijden”: de tijgermug rukt op in Vlaanderen. Dit kun je er wél tegen doen

    Al in vijftien Vlaamse gemeenten werden vorig jaar tijgermuggen gesignaleerd. De razendsnelle opmars van deze beestjes maakt wetenschappers ongerust, want het insect kan tropische ziekten verspreiden. Hoe gevaarlijk zijn ze? En wat kun je doen om jezelf te beschermen? We legden enkele belangrijke vragen voor aan entomoloog Isra Deblauwe en Valerie Weekers van het Departement Zorg. “Heel wat mensen reageren zeer heftig op een beet van de tijgermug.”