Archiefbeeld. ©  JDW

Man steekt Bengaals vuur af aan politiekantoor

Een bezoeker van het politiekantoor in Heist-op-den-Berg heeft er afgelopen vrijdag Bengaals vuur afgestoken aan de deur. De gevel was daardoor even gesluierd in een opvallende gele rook. De man, die een kind bij zich had, kwam een verloren sleutelbos ophalen, maar heeft het kennelijk niet zo begrepen op de politiediensten. Er is een pv opgemaakt.

Vrijdag rond 17u stapte een man met een kind binnen in het Heistse politiecommissariaat om er zijn verloren sleutels op te halen. “Na de nodige administratie te hebben gedaan en zijn identiteit te hebben geverifieerd, ging hij weer richting de uitgang”, legt politiewoordvoerder Jana De Roover uit. “Onze onthaalmedewerkers zagen op dat moment dat hij een trui droeg met het opschrift: ‘Geen trots of ambitie? Word dan landverrader bij de politie.’ Onderweg maakte hij met zijn sleutelbos zijn enveloppe met documenten open en gooide die op de grond.”

Maar dat vond de nijdige bezoeker kennelijk niet voldoende. Eens buiten stak hij aan de voordeur Bengaals vuur af, dat een gele rook achterliet langs de voorgevel van het politiekantoor. “In de onthaalruimte hing ook een doordringende geur”, zegt De Roover.

“De identiteit van de man was natuurlijk bekend omdat hij net zijn sleutels had opgehaald. Er is een pv opgesteld voor smaad en verstoring van de openbare orde. Ook het feit dat hij een kind bij zich had, is genoteerd. Onze sociale dienst zal dat nu verder bekijken.” kvro, bepr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER