© BFM

Brand in Schelle veroorzaakt veel schade in appartement

Op de Provinciale Steenweg in Schelle raakte zondagnacht een appartement boven een bedrijf ernstig beschadigd bij een brand. De eigenlijke handelszaak, een firma in ecobouw, kon gevrijwaard worden van het vuur.

tdk,

De brand werd kort voor 2u opgemerkt. Bij aankomst van de brandweer was er al sprake van een hevige rookontwikkeling aan het dak. De brandweer zette langs de voorzijde een hoogtewerker in om tot aan het appartement op de tweede verdieping te geraken.

Brandweermannen met persluchttoestellen klauterden op een stuk plat dak net voor de dakgoot om het vuur te bestrijden. Ook langs de achterzijde werden brandweermannen ingezet.

Heel even werd gevreesd dat er nog iemand in het appartement aanwezig was, maar dat bericht kon vrij snel ontkracht worden. Er bleek niemand thuis te zijn. De brandweerposten van Niel en Hemiksem bleven een groot deel van de nacht ter plaatse.

Het bedrijf op de benedenverdieping kon van brandschade gevrijwaard worden. Mogelijk is er wel waterschade. Dat zal in de loop van maandag duidelijk worden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

 © BFM 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER