Caroline Vrijens, Kinderrechtencommissaris en voorzitter van de Commissie van Toezicht voor Jeugdinstellingen
Volledig scherm
Caroline Vrijens, Kinderrechtencommissaris en voorzitter van de Commissie van Toezicht voor Jeugdinstellingen © Photo News

“Corona was motor van verandering in gesloten jeugdinstellingen”

De coronacrisis en de lockdown hebben er bij de jongeren in de gesloten jeugdinstellingen “stevig ingehakt”, maar de crisis heeft ook gezorgd voor een versnelde digitale evolutie in de instellingen en soms ook voor een “lossere en warmere sfeer in de leefgroep”. Dat zegt Caroline Vrijens, Kinderrechtencommissaris en voorzitter van de Commissie van Toezicht voor Jeugdinstellingen.

  1. Federaal parket trekt dossier van vermoorde Laura Trappeniers en haar verdwenen echtgenoot op Tenerife naar zich toe

    Federaal parket trekt dossier van vermoorde Laura Trappe­niers en haar verdwenen echtgenoot op Tenerife naar zich toe

    De bevoegde Belgische autoriteiten hebben gisteren besloten om het dossier van de op Tenerife vermoorde Laura Trappeniers (66) en haar nog altijd vermiste echtgenoot Marc Olbrechts (71) naar het federale niveau te tillen. Concreet kan het federaal parket nu ook onderzoeksdaden voorstellen aan het Spaanse gerecht en manschappen sturen. Het blijft voorlopig een mysterie wat er precies is gebeurd, stelt onze collega ter plaatse op het Spaanse eiland vast.
  2. Acid op pad in Boudewijn Seapark, pretpark in verval. Wat als toenmalige bazen wél ja hadden gezegd tegen Gert Verhulst en Plopsa?
    PREMIUM

    Acid op pad in Boudewijn Seapark, pretpark in verval. Wat als toenmalige bazen wél ja hadden gezegd tegen Gert Verhulst en Plopsa?

    Gilbert Bécaud kwam er ooit optreden en zelfs Arnold Schwarzenegger kwam naar het pretpark dat 60 jaar geleden de naam kreeg van wijlen koning Boudewijn. Vandaag staat de fontein droog, ziet een vader zijn kind liever niet in het onhygiënische ballenbad springen en hangt er een muffe geur. “Wij waren zo teleurgesteld dat we ons geld teruggevraagd hebben. En het strafste: we hebben het nog gekregen ook”, vat een lezer het verval samen. Hoe is het ooit zo ver kunnen komen met het ooit o zo mooie park? Had het anders kunnen lopen als die éne beslissing niet werd genomen? Wij gingen op pad. En kwamen YouTuber Acid tegen.
    Brugge