Google Maps

Agentschap Zorg en Gezondheid wil woonzorgcentrum in Overijse sluiten

Het woonzorgcentrum Ofelia in Overijse riskeert zijn erkenning te verliezen van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Als dat gebeurt, moet de instelling dicht. Het rusthuis staat intussen al twee jaar op een zwarte lijst omdat het zware problemen heeft. Omdat die blijven aanslepen, wil het het Agentschap Zorg en Gezondheid de vergunning nu intrekken. 

Rusthuis Ofelia op de Nijvelsebaan in Overijse heeft het al jaren moeilijk. Wanbeleid, te weinig personeel en daarom te hoge werkdruk, problemen met de brandveiligheid én zelfs een grote zoekactie van een weggelopen bewoner. De lijst met overtredingen is lang. Die blijven maar aanhouden waardoor het Agentschap Zorg en Gezondheid de erkenning nu wil intrekken. Joris Moonens: “Ze hebben in het verleden al op onze lijst gestaan van verhoogd toezicht. Het ging even beter, maar nu gaat het weer slechter en staan ze weer op die lijst van verhoogd toezicht.”

Coronacrisis

Ook tijdens de coronacrisis ging het erg moeizaam in het rusthuis, gaat Moonens verder. “Er was een grote uitbraak van het coronavirus. Goed, daar waren ze niet de enige in maar die uitbraak is heel slecht beheerd waardoor we een crisismanager hebben moeten aanstellen. Het is een opeenstapeling van problemen die maar blijven aanhouden. Daarom zijn we nu genoodzaakt om die stappen richting sluiting te zetten.” 

De directie van woonzorgcentrum Ofelia is voorlopig niet bereikbaar voor commentaar. 

Meest gelezen