AP - PHOTO_NEWS
Volledig scherm
© AP - PHOTO_NEWS

De Croo na totaal uit de hand gelopen La Boum: “Alle steun aan gekwetste politiemensen”

Wat gisteren gebeurd is in het Terkamerenbos is totaal onaanvaardbaar, reageert premier Alexander De Croo (Open Vld) op Twitter na het totaal uit de hand gelopen nepfestival 'La Boum’. “Alle steun aan gekwetste politiemensen. Ik begrijp dat iedereen corona beu is. Maar de regels zijn er met reden en voor iedereen. Ziekenhuizen lopen vol. Solidariteit nu is sleutel voor vrijheid morgen”, luidt het.  

21 reacties

  • ronny cuypers

    3 jaar geleden
    Ik zou voorstellen om meer geld vrij te maken voor de politie diensten. Dit kan eenvoudig door subsidies voor allerhande jongerenwerking af te bouwen. Wie zijn gat verbrandt moet nog steeds op de blaren zitten.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Men kan beter het dienstwapen afnemen van de politie want ze mogen het toch nooit gebruiken
  • eric meers

    3 jaar geleden
    Als het 5 a 6 uren duurt om dit feest te stoppen is een teken dat de politie niet hard en kordaat genoeg heeft opgetreden . Wanneer de jeugd meerdere mondelinge waarschuwingen negeert dan is het toch vanzelfsprekend dat men de wapenstok , waterkanon en traangas inzet . Iedereen die dat politiegeweld noemt is naïef of wereldvreemd .
  • Jan Baroen

    3 jaar geleden
    Respect voor de politie. Zij wat ze kunnen en wat ze mogen, want ook daar zijn ze redelijk beperkt in de uitvoering van hun taak. De betogers en feestvierders waarvan sprake hier worden eigenlijk nog veel te braaf aangepakt voor hun daden. Als de politie hulp nodig heeft, waarom geen militairen inschakelen? De jongeren plegen idd geen terreuraanslagen, maar ze plegen wel een aanslag op de gezondheid van iedereen. Voor hen die ze kunnen arresteren, zou harde straffen moeten uitgesproken worden!
  • Karine Temmerman

    3 jaar geleden
    Geen medelijden met de amokmakers!