Archiefbeeld van militaire parade in Moskou
Volledig scherm
Archiefbeeld van militaire parade in Moskou © AFP

Biden belooft soevereiniteit van Oekraïne te steunen na waarschuwing van Rusland tégen inmenging

Beschuldigd van troepen samen te trekken aan de grens met Oekraïne, heeft Rusland vrijdag het Westen gewaarschuwd voor een militaire inmenging in Oekraïne. De Amerikaanse president Joe Biden heeft alvast de steun van de Verenigde Staten aan de soevereiniteit van Oekraïne beloofd in een telefoongesprek met zijn Oekraïense ambtgenoot Volodymyr Zelensky.

14 reacties

  • Peter Van der vennet

    3 jaar geleden
    @Joske Vermeulen: dat referendum was helemaal niet democratisch. Mocht dat zo zijn dan zouden er al 100den gebieden afgesplitst zijn van landen. Een referendum kan alleen maar democratisch doorgaan als alle partijen ermee instemmen. Anders stem ik hier ook democratisch dat mijn huis een eigen republiek wordt, we zullen zien of die vlieger ook opgaat.
  • Polutnik Ronald

    3 jaar geleden
    Als Rusland China en 'n Noord Korea er niet waren of niet zo dictatoriaal was , dan zou de wereld er anders en beter uitzien voor vele mensen . En vergeet niet dat er een NAVO bestaat en dat is wel het grootste en sterkste leger van de wereld . Het zou Rusland niet zo goed te staan komen bij een escalatie daar in Oekraïne , met achter de Oekraïners Amerika met de NAVO . Het zou niet lang duren denk ik .
  • Dries De Preter

    3 jaar geleden
    De Krim was een deelrepubliek van Oekraïne. Bij een democratisch referendum in 2014 stemde zo'n 95% van de bevolking voor afscheuring van Oekraïne en voor aansluiting bij de Russische Federatie. De reden waarom Joe Biden zich nu opnieuw moeit met Oekraïne, is puur persoonlijk. Zoon Hunter Biden heeft een oliebedrijf in Oekraïne ('Burisma'), en elk conflict drijft de olieprijs op. Een stoere verklaring van papa doet de kassa rinkelen bij de zoon.
  • Patrick Van Goubergen

    3 jaar geleden
    Rusland bezet de krim Voldoende om een oorlog
  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    Nu gaat de EU Biden zeker steunen .De EU verdedigt niet de belangen van de Europese bevolking want die zijn beter af met een goede verstandhouding met Rusland.Maar de Duitsers die de lakens uitdelen volgen liever de oorlogszuchtige Biden .