Minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo).
Volledig scherm
Minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo). © BELGA

Federale regering voert klimaatmonitoring in: “Elke minister is minister van Klimaat”

Er komt een monitoringtool om het beleid van de federale ministers af te toetsen aan de klimaatdoelstellingen. Dat heeft de ministerraad vrijdag beslist, meldt minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo). "Elke minister is een minister van Klimaat", zegt ze.

12 reacties

  • Joris Claes

    3 jaar geleden
    Vier mogelijke scenario's? Die je niet kan weigeren waarschijnlijk.
  • Koen Van crombruggen

    3 jaar geleden
    BELGIË TELT 56 MINISTERS EN 68 MINISTERPOSTEN ... "Anno 2021 redde BE op ingenieuze de wereld via klimaatmonitoring" lees ik nu al in de geschiedenisboekjes
  • jaen court

    3 jaar geleden
    Heb gezien hoe een deel van de jongeren zich het klimaat aantrekken, zolang ze kunnen zuipen en provoceren hebben ze gisteren nogmaals bewezen in Brussel gelukkig zijn deze 5000 etters van gisteren niet al onze jongeren die wel respect hebben voor hun medemens.
  • Hilde

    3 jaar geleden
    Die jongeren die een jaar aan het betogen zijn geweest laten nu overal hun afval achter en de minister van mobiliteit ook een groene zet mensen aan om geen trein meer te nemen omdat ze te vol zitten, waar is de logoca hier nog, denk dat het eerder om postjes gaat, dat is veel geloofwaardiger.
  • Gilbert Vermeersch

    3 jaar geleden
    Elke minister moet klimaat minister zijn? Wel dat elke minister dan z’n stem laat horen over de toekomstige vervuilende gas centrales of aankoop van energie uit buitenlandse kolen centrales. Volg de Groenen in deze zeker niet, beste groene all round ministers.