© John Jones

© John Jones

thumbnail: null
thumbnail: null

Golden Memories Party voor het laatst in Kortessem

The Golden Memories Party keert volgend jaar terug naar zijn oorspronkelijke roots in Wellen. Dat heeft de beheerraad van Lokale Radio VRW beslist. Aanstaande zaterdag wordt deze succesvolle party voor de laatste keer georganiseerd in Kortessem.

Raymond Gemels

De ‘Golden Memories Party’ is het geesteskind van Roger Put en André Bleus. Deze twee sixties-fanaten hadden op vrijdagavond een programma bij V.R.W., het vetkuivensyndroom boordevol muziek uit de jaren 50-60 en begin jaren 70.De liefhebbers van de rock en roll, soul, twist en de prachtige slows uit die tijd wilden ook nog wel eens een dansje wagen maar de gelegenheid hiervoor was er praktisch niet meer. Roger en André ontdekten dit gat in de markt en besloten de gok te wagen en een ouderwetse sixties fuif te organiseren, boordevol jeugdsentiment.Carlo Van Eyck en Johnny Put waren meteen bereid om mee in de boot te stappen en zo werden einde 1992 de voorbereidingen getroffen voor een eerste sprong in de diepte op 8 februari 1993.Organisatorisch kwam er heel wat bij kijken, maar de mannen zetten door en vonden een aantal sponsors bereid om hun steentje bij te dragen. De gloednieuwe zaal Herkenroot werd de locatie van de eerste G.M.P.Daar gingen ze dan, in de hoop toch een 200-tal mensen te mogen ontvangen. Groot was de verbazing want het publiek bleef toestromen en op korte termijn zaten ze zonder drank, zodat er van overal moest worden bijgehaald. De bediening was ook niet om over naar huis te schrijven want zoveel volk (800 mensen) hadden ze niet verwacht en dus waren er onvoldoende kelners.Het evenement bleef groeien en in 1999 waren zowel zaal Herkenroot als De Eik te klein geworden en werd beslist om Sporthal De Bloken af te huren. Voor de gelegenheid werd de sporthal omgetoverd in een prachtig sixties decor, dit met behulp van aangepaste sfeervolle verlichting, ballonboeketten, prachtige oude wagens en motorfietsen. Ook de juke-boxen ontbraken niet.

De toeloop werd elk jaar groter en meer en meer mensen van ver buiten Wellen en omstreken zakten af naar Wellen. De Golden Memories groeide uit tot het meest bekende oldies evenement in de streek. Enkele jaren geleden verhuisde het evenement naar Kortessem. Dit jaar gebeurt dat voor de allerlaatste keer. Deze 25ste editie bevat twee topacts: Blue Moon Trio uit Nederland een Elvis Cover band en top of the bill: Slap Doo Wop uit Frankrijk die wervelende Rock and Roll en rockabilly brengen. De party wordt afgesloten met huis dj John Jones.

Afspraak: zaterdag 4 februari, cc Mozaiek Kortessem. Deuren open om 19 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer