© Guy Willems

FairTrade Pop-upwinkel in Qrios campus de helix

De opleiding Polyvalent verkoper van het Tweedekansonderwijs van Qrios campus de helix leidt cursisten op om kwaliteitsvolle service te verlenen aan klanten. Tijdens de opleiding moeten de cursisten zoveel mogelijk praktijkervaring opdoen.

Guy Willems

De beste manier om ervaring op te doen, is werken in een eigen winkel. Daarom zijn de cursisten gestart met een pop-upwinkel waar ze FairTrade producten van Oxfam gaan verkopen. Heel wat tijd werd besteed aan het uitdenken van het concept en het uittekenen van het winkelplan. Het aanbod diende afgestemd te zijn op potentiële klanten. Vermits de winkel zich bevindt in de lokalen van Qrios campus de helix richt men zich vooral op medecursisten. Zij kunnen immers makkelijk tijdens de pauze even in de winkel binnenlopen. Ook andere klanten zijn welkom.

Door Oxfam FairTrade producten te verkopen willen de cursisten medecursisten en klanten bewust maken van onrechtvaardige wereldhandel. Consumenten stimuleren om voor eerlijke producten te kiezen is de beste manier om daarin te slagen. Op die manier wordt bijgedragen aan betere leefomstandigheden voor boeren in ontwikkelingslanden. Wat kun je zoal kopen in de pop-upwinkel? Snacks en snoep, koekjes en granenrepen, koffie, thee en cacao en overige kruidenierswaren. ‘De eerlijkste producten in de omgeving’, aldus een enthousiaste cursist.

De winkel is gelegen aan de Kastanjelaan 59 in Eisden, in lokaal 119. Hij is iedere maandag geopend van 10.30 tot 10.50 uur en is toegankelijk voor iedereen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer