Paashaas groet bewoners woonzorgcentrum vanuit hoge hijskraan

MAASEIK -

Een paashaas was op zaterdag de verrassing voor de bewoners van het woonzorgcentrum in Maaseik. Vanuit een hoge hijskraan groette hij de bewoners op de balkons van twee etages.

“ Ik heb mijn hijskraan ingezet om de paashaas tot bij de bewoners van het woonzorgcentrum te brengen,” zegt Kris Langers. “Het is een actie rond Pasen met enkele vrienden van mij, waarvoor we eerst goedkeuring hebben gevraagd aan het stadsbestuur van Maaseik en aan het bestuur van het woonzorgcentrum. We hebben een paashaas in de hijskraan geplaatst. Zo komt de paashaas buiten tot aan de balkons waar bewoners vertoeven in het zonnetje. Ik schuif met mijn hijskraan ook voorbij vensters waar bejaarden binnen zitten. We rijden met de hijskraan rond het volledige woonzorgcentrum zodat alle bewoners de paashaas zien.”

“Wat een leuk initiatief,” reageert bewoonster Bertha Klaps. “Ik heb zelfs een paasei van de paashaas gekregen en ik voel me weer even kind toen ik op zondag in onze tuin paaseieren mocht rapen. Dat is natuurlijk al lang geleden, maar de sfeer blijft leuk.”

“Zo hoog in een hijskraan zitten en de bewoners groeten in hun zetel is best leuk en origineel,” aldus de paashaas. “Sommige bewoners willen echt uit hun zetel om me een knuffel of hand te geven te geven. Ik zie dat de bewoners dit waarderen en zelf vind ik dit ook bijzonder leuk. Zelfs het zorgpersoneel is opgewekt en blij. Anders huppel ik met Pasen enkel over het gras (lacht). Nu zit ik soms wel 15 meter hoog. Ik heb een grote rieten korf bij met paaseieren en die deel ik allemaal uit.”

(mmd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer