Michael Schär met een jonge fan.
Volledig scherm
Michael Schär met een jonge fan. © @michaelschar

Schär deelt pakkend bericht na uitsluiting uit Ronde: “Drinkbus uit Tour van 1997 herinnerde mij élke dag aan mijn wielerdroom”

Ronde van VlaanderenEén ding staat vast: de nieuwe regels van de UCI zullen nog tot de nodige discussies leiden. Michael Schär (34) werd tijdens de Ronde van Vlaanderen uit de koers gezet nadat hij een bidon richting enkele toeschouwers gooide. En dat mag niet meer sinds 1 april. De Zwitser reageerde één dag na zijn uitsluiting met een emotionele post. 

137 reacties

  • Jakke Troost

    3 jaar geleden
    Ik denk dat het grootste deel van die drinkbussen wel terug opgeraapt worden. Het zou wel kunnen gebeuren dat een minder goed gemikte bidon op de weg blijft liggen en een gevaar is voor achtervolgers. In ergere gevallen supporters in hun entousiasme worden aangereden door volgwagens of achtervolgers bij het oprapen.
  • André Brouwers

    3 jaar geleden
    Ik ben akkoord dat het weggooien van een drinkbus op een ordentelijke manier moet en kan gebeuren en ik denk dat de meeste renners dat ook willen doen. Als het weggooien van een bidon - ten andere voor iemand die daar mee blij kan zijn - niet wettelijk verboden is in België, dan pleegt de UCI broodroof van renners die toch om den brode fietsen.! Worden officials die door een open da staan te zwaaien op dezelfde manier bestraft? 2 maten, 2 gewichten?
  • Hugo Schelstraete

    3 jaar geleden
    Volgende keer stoppen en de drinkbus persoonlijk afgeven dan gaat die kleine sloeber echt gelukkig zijn
  • Christian Verschuere

    3 jaar geleden
    Misschien nogal streng. Maar waar ligt anders de grens? Er zal altijd een (drog)reden worden gevonden om het wegwerpen van een drinkbus te rechtvaardigen. De enige test zal zijn als een "kampioen" eens een drinkbus wegwerpt op een niet toegelaten plaats!
  • Patrick Van Bogaert

    3 jaar geleden
    Belachelijk en kinderachtig om een renner uit te sluiten voor het weggooien van een bidon wat voor vele mensen een mooie souvenir is