Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © RV

"Amper twee klanten per dag": winkeliers met handen in het haar door shoppen op afspraak

Een afspraak maken om te kunnen winkelen zet een enorme rem op de verkoop. De gevolgen van het nu sinds goed een week verplichte shoppen op afspraak zijn alarmerend: handelaars spreken van slechts één à twee klanten die ze op afspraak over de vloer krijgen, in het weekend is dat heel vaak zelfs helemaal niemand. Een afspraak maken, zelfs al kan dit vaak nog aan de winkeldeur zelf, is voor heel wat klanten een grote, psychologische drempel. Volgens NSZ ging de omzet vorige week nog eens met bijna een kwart achteruit. Winkeliers zitten met de handen in het haar: “Het eerste weekend van de nieuwe regeling was echt héél slecht: vijf koppels in een hele zaterdag. Dat brengt echt niet op.”

169 reacties

  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Ik koop ook wel eens online, dat doe ik al jaren lang omdat je meer keuze hebt en de prijzen kunt vergelijken die dikwijls 50% verschillen. Dit is toch niet hetzelfde als een winkel binnenstappen en de goederen kunnen bekijken, vasthouden en eens uittesten, ik denk niet dat er veel mensen hun auto online kopen. Kleren moet je helemaal niet online kopen, ik moet mijn schoenen, mijn jas of broek wel eerst kunnen passen of ik ze koop. In een meubelwinkel wil ik deze ook zelf zien en ga maar verder.
  • Alain Maes

    3 jaar geleden
    En dan sta ik zonder afspraak voor een winkel en mag niet binnen omdat ik er geen afspraak heb
  • Beate Liefkens

    3 jaar geleden
    Lode Loyens, Angelo ledda...tot u zal moeten betalen om de voorwerpen terug te sturen...wees maar zeker, het gratis terugzenden zal eerder erfgoed zijn dan de winkels!
  • Nathalie Paulus

    3 jaar geleden
    Altijd dat gezeur over de zelfstandige. Mijn man is schrijnwerker en ja hij werkt zeven dagen op zeven ( met uitzondering van de twee weken vakantie naar zee per jaar) ja hij werkt ook op zondag, want dan maakt hij offertes en tekent hij projecten uit. Mocht ik weten wat ik nu weet dan zou ik hem niet steunen om zelfstandige te zijn maar hem motiveren om voor een baas te blijven werken. Maar als het allemaal geweldig is, wordt dan allemaal zelfstandige.
  • Joke Kay

    3 jaar geleden
    Ach, winkels van oud zijn net dit: van oud. Online shopping is nu en zal de nieuwe trend blijven. Dit was onvermijdelijk. Corona heeft het alleen maar een beetje vervlugd. En nieuwe apps waarmee je op je gsm virtueel kan zien hoe je er uit ziet in een nieuwe pakje of hoe die bril past op je gezicht maken het online shoppen nog meer aangenaam. Geen lange rijen, geen parking, geen verkeer, geen tijd verlies. Jammer voor de winkels van oud maar dat is nu eenmaal vooruitgang.