Sihame El Kaouakibi (34).
Volledig scherm
PREMIUM
Sihame El Kaouakibi (34). © BELGA

De steile op- én neergang van Sihame El Kaouakibi bij Open Vld: “Als dit niet was gebeurd, was zij de uitdager van De Wever in 2024”

Al eens voorzichtig in 2014 en later voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Sihame El Kaouakibi werd al verschillende keren gepolst om op de lijst te gaan staan, maar pas in 2019 hapte ze toe: op haar eigen voorwaarden en in team met Bart Somers. Al snel kregen de liberalen nog meer grootse plannen met haar. Een brede beweging, met ‘Sihame’ als kopvrouw: daarmee wilden ze de stoel van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) in 2024 aan het wankelen brengen. “Er waren gesprekken lopende, maar ze zijn gestrand in een embryonale fase.”

  1. 5,2 miljoen euro subsidies én monsterkorting op huur clubhuis Let’s Go Urban: waarom stad Antwerpen zo verveeld zit met de zaak-El Kaouakibi
    PREMIUM

    5,2 miljoen euro subsidies én monsterkor­ting op huur clubhuis Let’s Go Urban: waarom stad Antwerpen zo verveeld zit met de zaak-El Kaouakibi

    Het Antwerpse stadsbestuur is de voorbije jaren bijzonder gul geweest voor Let’s Go Urban (LGU), het jongerenproject van Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi. Sinds 2014 streek LGU meer dan 5 miljoen euro aan toelages op. En opvallend ook: LGU kreeg van de stad, naast subsidies, ook een fikse korting – 300 euro (!) in plaats van 95.000 per jaar – op het gebruik van het Urban Center, het clubhuis van LGU in een voormalige feestzaal aan de Sint-Bernardsesteenweg op het Kiel. Hoewel de stad nog volop onderzoekt of er effectief subsidiefraude werd gepleegd, eiste het vrijdag de inbeslagname van het vermogen van El Kaouakibi. Een overzicht van de riante subsidies van de stad Antwerpen voor El Kaouakibi.