De luchthaven van Eindhoven, op een half uurtje rijden van de Belgische grens. Foto rechts:  verpleegkundigen in een vaccinatiecentrum in de Servische hoofdstad Belgrado. Servië vaccineert onder meer met het Russische Sputnik-vaccin.
Volledig scherm
De luchthaven van Eindhoven, op een half uurtje rijden van de Belgische grens. Foto rechts: verpleegkundigen in een vaccinatiecentrum in de Servische hoofdstad Belgrado. Servië vaccineert onder meer met het Russische Sputnik-vaccin. © ANP - AP

Al 15 Nederlanders op vaccinreis naar Servië, reisbureau wil zich ook op Belgen richten

Al zo’n vijftien Nederlanders zijn naar Servië gereisd om daar tegen corona gevaccineerd te worden.  Het ex-Joegoslavische land kampt met een vaccinoverschot en ent daarom ook buitenlanders in. Een reisbedrijfje uit Eindhoven verzorgt voor geïnteresseerden de vlucht, het verblijf en nodige Servische paperassen. Kanttekening bij het verhaal: Servië zet Russische en Chinese vaccins, dewelke nog niet door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zijn goedgekeurd.

3 reacties

  • Debora Pfeffer

    3 jaar geleden
    Mijn zoon,23 jaar, woont in Servië en heeft allang zijn tweede prik gekregen.
  • Pat Hendrikx

    3 jaar geleden
    Bwah, nog even geduld mensen, wij EUropeanen komen 4 tot 6 weken na het VK en de US aan onze groepsimmuniteit. Al bij al een huzarenstuk gezien de 27 landen die door Europa van kwalitatieve vaccins worden voorzien. Samen uit samen thuis.
  • Steven PIENS

    3 jaar geleden
    Top van Servië! Arm, arm België en EU!