Direct naar artikelinhoud
NieuwsSociale media

Facebook haalt populaire jongerenpagina Allemaal van Belang offline

Allemaal Van Belang heeft een nieuwe pagina.Beeld YV

Facebook heeft de populaire pagina Allemaal van Belang offline gehaald. Waarom is niet helemaal duidelijk. Ondertussen heeft de beweging een 2.0-pagina opgericht. 

Allemaal Van Belang 2.0 heet de nieuwe Facebook-pagina van de gelijknamige progressieve beweging. Deze week is zonder enige aanleiding de oude Facebook-pagina met 28.000 volgers offline gehaald. De initiatiefnemers achter de pagina begrijpen er niets van. 

“In het afgelopen jaar kregen we wel twee onterechte waarschuwingen waarbij er sprake zou zijn van hate speech”, zegt een lid van Allemaal van Belang. “We hebben Facebook proberen contacteren over de  waarschuwingen en het verwijderen van de pagina, maar zonder resultaat.”

De waarschuwingen van Facebook gingen over twee foto’s. Facebook bestempelde een foto van de Holocaust als pornografie, omdat er enkele naakte mannen op te zien waren. “Een tweede foto was er een waarbij een menigte mensen de nazigroet uitvoert”, zegt het AVB-lid. “Eén iemand weigert die groet uit te voeren en is ook omcirkeld. De bijbehorende tekst maakte duidelijk dat het een stuk was over hoe moeilijk het is om te midden van een menigte uit te blijven komen voor de eigen principes.”