© BFM

Bewoners brengen avond door in gemeentehuis Niel: gaslek gedicht

Een vijftigtal bewoners van de Kerkstraat in Niel moesten maandagavond opgevangen worden in het gemeentehuis, omdat er in hun straat een gaslek was ontstaan.

VDAA, JW

Het was een alerte bewoner van de Kerkstraat die rond 21 uur een penetrante geur opmerkte in de straat. De man verwittigde hulpdiensten met de melding dat hij vreesde dat er een gaslek was ontstaan. De politie en de brandweer Rivierenland kwamen ter plaatse. “Ter plaatse was inderdaad een gasgeur waar te nemen. De brandweer heeft dan metingen uitgevoerd en die wezen inderdaad op een gaslek”, zegt Joris Van Camp, woordvoerder van de politiezone Rupel.

De hulpdiensten beslisten om een belangrijk deel van de Kerkstraat te evacueren. Brandweer en politie ging deur per deur om de mensen aan te manen om hun woning met spoed te verlaten. De bewoners werden opgevangen in de raadzaal van het gemeentehuis van Niel, waar koffie, thee, water voor hen klaar stond.

Ook burgemeester Tom De Vries (Open Vld) kwam ter plaatse om de bewoners op de hoogte te houden van de operatie van de hulpdiensten en Infrax, de netbeheerder van het gasnetwerk. De Vries had rond 23 uur goed nieuws voor de bewoners. “De brandweer en de mensen van Infrax hebben en lek gevonden en dat is inmiddels gedicht. Helaas is er nog een lek en dat moeten we eerste dichten voor jullie naar huis kunnen. De situatie is onder controle. Uit veiligheidsoverwegingen zijn zowel het gas als de electriciteit afgesloten in de omgeving.”

Rond 2 uur was het lek gedicht. Vermoedelijk lag de oorzaak bij een kortsluiting, die een gat in de gasleiding brandde.

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER