Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © pexels

“Vergrijzing in de bouw zorgt voor opstoot van vacatures”

De toenemende vergrijzing in de bouw zorgt er samen met de goede conjunctuurevolutie voor dat de vacatures in de sector opnieuw op een hoog niveau liggen. Volgens de cijfers voor de maand maart die de VDAB bekendmaakte, liggen de ontvangen en de openstaande vacatures voor de bouw intussen hoger dan in januari en februari 2020 vlak voor de coronacrisis. Tegelijk zakte het aantal werkzoekenden tot een veel lager niveau. Dat zegt de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB).

7 reacties

  • Andy Staelens

    3 jaar geleden
    En dan zeggen dat mijn generatie de "Nix" generatie is. Wij werken en weten wat werken is. Er zullen nog veel meer vacatures gaan vrij komen, want het is pas begonnen met de vergrijzing. Er zijn heel veel "zware beroepen" die geen enkele jonge gast nog wil doen, het moet allemaal vanzelf gaan. Binnen een paar jaar valt alles in elkaar. Dan kunnen ze gaan feesten in in Het Terkamerenbos.
  • Andy Bulthé

    3 jaar geleden
    De bouw gaat toch betere lonen moeten gaan uitbetalen als ze nog werkvolk willen vinden.
  • freddie Duster

    3 jaar geleden
    Allemaal verplicht tot 18 naar school. Iedereen moet diploma hebben. Weldra ingenieurs achter een asfaltmachine met een schop in de hand. Mooi zo, leren ze ook eens wat "werken" betekent. Vroeger ging men werken op 14 en klom men met de jaren ervaring op. Nu hebben ze een papiertje in de hand en denken dat ze heel wat te zijn terwijl ze de VAB moeten bellen omdat ze niet zelf hun wiel kunnen vervangen. Een generatie zonder ruggengraat dus, betekent een mooie toekomst ... NOT.
  • Alain Catry

    3 jaar geleden
    Werklozen genoeg ! Enige land waar ze levenslang uitkering krijgen !
  • Marc Verswyvel

    3 jaar geleden
    Dat is niet moeilijk he, wie van de jeugd wil zoiets nog doen?