via REUTERS
Volledig scherm
© via REUTERS

Politie schiet gewapende leerling dood in school in Tennessee

In een middelbare school in de stad Knoxville, in de Amerikaanse staat Tennessee, is maandag een scholier door de politie doodgeschoten nadat hij zelf het vuur op agenten had geopend. Een agent raakte gewond.

13 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    3 jaar geleden
    "Geen enkele vrije man zal nooit het bezit en gebruik van wapens worden verboden." - Thomas Jefferson, Virginia Constitution, Draft 1, 1776. Wapens verbieden omdat criminelen ze misbruiken, is de onschuldigen en gezagsgetrouwe bevolking, dat hun rechten en vrijheden niet afhangen van hun eigen gedrag, maar van het gedrag van de criminelen en de wettelozen.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Landen waar zelfs de politie geen vuurwapens mag dragen, laat staan de burgers er mogen hebben. UK, Noorwegen, IJsland, Ierland, Nieuw-Zeeland. En waar vallen er veel meer doden door zowel geweld onder burgers met wapens als door vuurwapengeweld. Doden onder zowel burgers als agenten. In de VS. Ook al beweert men dat de wapens er niet toe bijdragen en het aan de mens ligt. Wat men niet heeft kan men niet gebruiken.
  • Gilles Standaert

    3 jaar geleden
    Wist je dat de vrije wapenverkoop een mythe is van de media en dat iedereen onderworpen wordt aan een FBI background check, en dat je een ID moet voorleggen? Gaat de president zijn agenten ook ontwapenen?
  • Jozef Van Mellaert

    3 jaar geleden
    @ Wout Bouwens. In Zwitserland is elke volwassene tot 45 jaar in dienst van het leger, zijn wapen in huis is van het Zwitsers leger, en dient in eerste plaats om een locale aanval af te weren. Iedere soldaat is opgeleid en wordt periodisch gescreend tot zijn 45 st. Elke Zwitser voelt zich betrokken omdat hij het initiatief en controle heeft door volksraadplegingen, Was er een gevaar aan dat wapenbezit dan had de Zwitser het allang afgeschaft
  • John Stahl

    3 jaar geleden
    Ik heb eventjes moet zoeken, maar nu blijkt dat die "leerling", weeral een zwarte was. Het zijn vooral die gasten die best een wapenverbod krijgen.