in de enquête geven jongeren aan zich opvallend meer (emotioneel) eenzaam te voelen.
Volledig scherm
in de enquête geven jongeren aan zich opvallend meer (emotioneel) eenzaam te voelen. © Shutterstock

Een op de vijf Vlamingen voelt zich heel eenzaam

De sociale isolatie waartoe de coronacrisis ons dwingt, doet de eenzaamheid in de samenleving met rasse schreden toenemen. Dat was eerder deze week een van de bevindingen van de zesde Gezondheidsenquête van Sciensano en blijkt nu opnieuw uit een peiling door Bond zonder Naam (BZN). 21,3 procent van de Vlamingen zegt op dit moment ernstige eenzaamheid te ervaren. Bij een eerder onderzoek, tien jaar geleden, was dat nog 2,5 procent.

3 reacties

  • Karlo Mulle

    3 jaar geleden
    Oplossingen nodig , en de politiek en compagnie kunnen na 1 jaar nog niets deftig regelen voor de gewone burger , het blunderboek is nu al dik gevuld , bende amateurs .
  • ALBERTA ROELANDS

    3 jaar geleden
    Ik ben alleen, heb geen knuffel contact, 1x p week 2 uur bezoek v vriendin op afstand, maak zondags eten v schoonbroer 87 jaar, kon ook de hele winter niet op reis, ga eens wandelen met de hond v d buren, ook fietsen, lezen, puzzelen TV, probeer positief te blijven en me a d regels te houden! Moeilijk gaat ook, maar ik besef dat het nooit meer wordt als vroeger, we zullen moeten blijven oppassen.
  • Marianne Van den Lemmer

    3 jaar geleden
    Ik kan heel lekker knuffelen met de honden, en meer moet dat niet zijn.