Woonexpert Bjorn Cocquyt (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Woonexpert Bjorn Cocquyt (rechts). © Trevi, Grégoire De Poorter

Vlaming loopt storm voor Ardennenvastgoed: dit koop je met een klein, gemiddeld en groot budget in de populairste dorpen

Sinds corona hebben Vlamingen de Ardennen herontdekt als uitstekende bestemming voor een tweede verblijf. In de meest geliefde dorpen maken ze zelfs tussen de 30 en 40% van de kopers uit. Naast de rust en de ruimte verklaren ook de lagere prijzen het succes. Maar wat krijg je voor je geld? Onze woonexpert Björn Cocquyt gaat in de vijf populairste gemeenten op zoek naar panden die je kunt kopen met een klein, een gemiddeld en een groot budget.

39 reacties

  • rudy janssens

    3 jaar geleden
    Wat is veel , het merendeel van de Vlaming heeft dat dus niet
  • Marc Hayen

    3 jaar geleden
    Wat men lijkt te vergeten is het veel hogere tarief voor beschrijving in Wallonië net zoals de belasting op erfenis en zou je er als samenwonende je definitief vestigen denk er aan dat er veel minder rechten zijn dan in Vlaanderen zonder huwelijk.
  • Luc D'haese

    3 jaar geleden
    Wie slim is heeft een stekje in Wallonië voor geval het hier verder mis loopt.
  • Coen Geurts

    3 jaar geleden
    En de imo makelaars lachen zich de tanden bloot. Ze jagen de kosten nog wat omhoog. Makkelijk verdiend.
  • Kirsten Devolder

    3 jaar geleden
    Ik zie onze tweede woning in een deelgemeente van Durbuy als revalidatie-oord. Ik heb heel wat gezondheidsproblemen en ginder voel ik mij prima: Gezondere lucht, minder auto's, minder straling, minder stress. Ik ga er elke 2 weken enkele dagen genieten. We betalen wel wat taksen, maar dat nemen we erbij.