ANTWERPEN, BELGIUM - JULY 23 : Terrasjes op de Dageraadplaats, obers met mondmaskers noteren gegevens van de klanten pictured on July 23, 2020 in Antwerpen, Belgium, 23/07/2020 ( Photo by Joel Hoylaerts / Photonews
Volledig scherm
ANTWERPEN, BELGIUM - JULY 23 : Terrasjes op de Dageraadplaats, obers met mondmaskers noteren gegevens van de klanten pictured on July 23, 2020 in Antwerpen, Belgium, 23/07/2020 ( Photo by Joel Hoylaerts / Photonews © Photo News

GEMS-rapport toont waarom regering moest versoepelen: Vlaming heeft 3 à 4 knuffelcontacten

De Vlaming - of beter: de Vlaming die nog steeds de motivatiebarometer invult - houdt er in de praktijk gemiddeld 3 à 4 knuffelcontacten op na. Dat staat te lezen in het laatste GEMS-rapport, dat als basis diende voor het Overlegcomité. “Maar 4 op de 10 houdt zich wél nog aan de strikte regel van 1 knuffelcontact.”

89 reacties

  • Hilde Claes

    3 jaar geleden
    Ik ben niet bereid om nog langer te stoppen met leven, Wat komt dat komt zei mijn 97-jarige grootmoeder ooit... Wij wassen onze handen dragen mondmasker waar binnen verplicht (zeker niet buiten). Daar blijft het bij. ik wordt nu al een jaar thuis opgesloten (opstaan,eten,werken, overwerken en slapen) en mag al maanden niet meer naar mijn fitness ,waar trouwens bij mijn weten nooit een besmetting is geweest. T'is genoeg geweest.
  • Dirk Jansen

    3 jaar geleden
    Als ik hier de reactie' s lees zijn er al veel dood zonder het zelf te beseffen. Als jullie willen verder willen leven zonder knuffels van kinderen en kleinkinderen, mij niet gelaten. Wij gaan niet naar plaatsen waar veel volk is, ontsmetten onze handen, dragen mondmasker waar nodig maar niemand gaat mij verbieden om met mijn kinderen en kleinkinderen te ontvangen.
  • René Van Halen

    3 jaar geleden
    Egoïsme viert hoogtij in België.
  • koen leenknecht

    3 jaar geleden
    Zonet het debat tussen Van Ranst en De Decker in Ter Zake eens herbekeken . Wow, De Decker veegde Van Ranst gemakkelijk van tafel . Van Ranst is een narcist zei zelfs ' ik moei me met alles' maar liep gewoon met zijn kop tegen de muur en viel door de mand . Eindelijk eens een Vlaamse politicus die de moed heeft narcist van ranst op zijn plaats te zetten .
  • Jeroen Verplancke

    3 jaar geleden
    Ik heb inderdaad ook een 10 tal "knuffelcontacten"... behalve mensen die sowieso al niet veel anderen zien denk ik niet dat iemand bewust minder mensen ziet dan vroeger.
  1. KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-viering als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realistisch”

    KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-vie­ring als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realis­tisch”

    Op 1 mei, oftwel de dag van de arbeid, zet elke politieker z’n beste beentje voor. Nu 1 mei dit jaar in het midden van de kiescampagne valt, worden er nog meer beloftes gedaan dan andere jaren. Wij volgden met VTM NIEUWS Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. Bij haar eerste stop in Bredene wordt ze heel hartelijk ontvangen. Daar heeft Vooruit dan ook een absolute meerderheid. Daarna vertrekt ze naar Oostende voor de grote 1-mei stoet. Ze neemt er een duidelijk standpunt in op het vlak van pensioenen: “Wie op zijn 18 jaar is beginnen met werken, moet op zijn 60ste kunnen stoppen met een volwaardig pensioen.”
  2. Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
    Jobat

    Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?

    Een feestdag geeft recht op een betaalde vakantiedag, maar toch ligt het land niet plat: je kan nog steeds medische hulp krijgen, de politie staat paraat en ook op restaurant of café gaan behoort tot de mogelijkheden. Niet iedereen legt het werk dus neer. Mag jouw baas vragen om op een feestdag te werken, of kan hij/zij je daar zelfs toe verplichten? En krijg je dan een bijkomende financiële tegemoetkoming? Jobat.be zet je rechten en plichten op een rij nu mei - de maand met de meeste feestdagen - voor de deur staat.