Sihame El Kaouakibi
Volledig scherm
Sihame El Kaouakibi © BELGA

De Wever over ingebrekestelling Let’s Go Urban: “Wie geld steelt van kansarme jongeren is heel laag gevallen”

AntwerpenHet Antwerpse stadsbestuur stelt Let’s Go Urban, het jongerenproject van de Sihame El Kaouakibi, in gebreke. Dat is beslist op het schepencollege. Volgens een audit, die gisterenavond uitlekte en door de stad aan het parket zal worden overgemaakt, werd tot 350.000 euro subsidiegeld voor Let’s Go Urban verduisterd. Het rapport is echter niet alleen hard voor El Kaouakibi. Het stadsbestuur wordt een gebrek aan controle op de subsidiestromen verweten. In VTM Nieuws reageerde Bart De Wever op de kwestie.

  1. Hoe kan het dat drugs nog steeds over gevangenismuur geworpen worden? “Precies Echt Antwaarps Theater?”
    PREMIUM

    Hoe kan het dat drugs nog steeds over gevangenis­muur geworpen worden? “Precies Echt Antwaarps Theater?”

    De incidenten en vechtpartijen in de overbevolkte gevangenis aan de Begijnenstraat stapelen zich op de laatste maanden. Vorige week nog moet een gedetineerde naar het ziekenhuis gebracht worden na een steekpartij. De aanleiding daarvan zijn ‘overgooiers’, of personen die letterlijk van op straat drugs, telefoons en andere goederen de gevangenis inwerpen. Filip Dewinter (Vlaams Belang) vraagt zich af hoe zoiets nog mogelijk is anno 2024 en noemt het “Echt Antwaarps Theater”. En Bart De Wever (N-VA)? Die speelt het spelletje even mee: “Heb je al een titel voor dit stuk? Wat denk je van ‘Onze Gaston smijt zijn gsm in het prison?’”
    Antwerpen
  2. Lokeren Temse verliest van KVK Tienen (1-0)
    Voetbal Amateurklasse

    Lokeren Temse verliest van KVK Tienen (1-0)

    Dessel - Winkel Sport 1-1 Dessel: Geladé, Vandebrouck Lemmens (68’ Sols), Kolen, Michiels, Kalala, Smolders, Vandersmissen, Kasmi (83’ Versmissen), Milts (75’ Boons), Osei-Berkoe (83’ Coeckelbergs), Owusu (75’ Konneh). Winkel: Londot, Dujardin, Verhooghe, Dauchy (77’ Libbrecht), De Schepper (86’ Declerck), Voskanian (28’ Bendianishvili), Mohamed (77’ Bantu), Sula, Van Marcke, Clyncke, Perbet. Doelpunten: 45’ Owusu (1-0), 90’ Van Marcke (1-1). Geel: Kolen, Michiels, Smolders. (KGS)