Felle brand legt appartementen in de as in Anderlecht: 1 dode, kind in kritieke toestand, 30 mensen naar ziekenhuis

AnderlechtBij de zware woningbrand die afgelopen nacht is uitgebroken in de Heyvaertstraat in Anderlecht zijn 30 mensen gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Vier mensen verkeren in kritieke toestand, onder wie een kind. Eén persoon overleefde de brand niet. Dat meldt de Brusselse brandweer. Onder de gewonden zijn ook vier brandweerlui. Iets voorbij 11 uur waren de bluswerken afgerond. De brandweer is bezig met opruimingswerken in het gebouw, maar dat is door instortingsgevaar geen evidente operatie.

  1. “Alsof ik een kind ben verloren”: zware brand in Anderlecht slaat diepe wonden bij bewoners
    PREMIUM
    Anderlecht

    “Alsof ik een kind ben verloren”: zware brand in Anderlecht slaat diepe wonden bij bewoners

    In de nacht van zondag op maandag brak er in de Heyvaertstraat in Anderlecht een hevige woningbrand uit. Tientallen bewoners moesten geëvacueerd worden, 30 mensen zijn naar het ziekenhuis overgebracht, één persoon overleefde de brand niet, en vier mensen vechten nog voor hun leven. De overige bewoners beseffen nog niet goed wat hen is overkomen. Abdulkader (25) en zijn vrouw Amina (28) lagen te slapen toen ze opgeschrikt werden door het intense vuur. Sibel (60) ziet met haar zaak haar levenswerk na twintig jaar in vlammen opgaan: “Ik ben alles kwijt, maar ik hoop vooral dat iedereen het zal overleven.”
  2. Sint-Genesius-Rode mag eigen logo niet meer gebruiken: “Zijn er dan geen belangrijkere problemen in de wereld?”
    PREMIUM

    Sint-Genesius-Ro­de mag eigen logo niet meer gebruiken: “Zijn er dan geen belangrij­ke­re problemen in de wereld?”

    Sint-Genesius-Rode lanceerde midden vorig jaar een nieuw logo, waarin de naam van de gemeente in het Nederlands én het Frans wordt weergegeven. Maar dat is in strijd met de bestuurstaalwet, oordeelt provinciegouverneur Jan Spooren nu, waardoor de gemeente het nieuwe logo niet langer mag gebruiken. Burgemeester Pierre Rolin viel net niet van z'n stoel toen hij de beslissing vernam: “Voor sommige mensen is blijkbaar alles voldoende om er een communautaire discussie van te maken.”
    Sint-Genesius-Rode