Hoge vertegenwoordiger Josep Borrell
Volledig scherm
Hoge vertegenwoordiger Josep Borrell © EPA

Voorlopig geen nieuwe Europese sancties tegen Rusland

Er liggen voorlopig geen nieuwe Europese sancties tegen Rusland op tafel. Dat heeft hoge vertegenwoordiger Josep Borrell (73) maandag gezegd na afloop van een informeel beraad met de buitenlandministers van de 27 lidstaten. Het neemt niet weg dat de Europese Unie zich zorgen maakt over "de grootste ontplooiing ooit van het Russische leger aan de grens met Oekraïne".

9 reacties

  • Luc Lepoudre

    3 jaar geleden
    Niet meedoen met sancties van Oekraïne tegen Rusland? De vorige weigering was van Herman Van Rompuy en enkele dagen later werd MH17 neergeschoten.
  • Patrick Dewael

    3 jaar geleden
    Ik zie geen enkele reden waarom er sancties tegen Rusland moeten genomen worden, Rusland houd militaire maneuvers op eigen grondgebied en Navalny is een binnenlandse aangelegenheid. Dus niets waar de rest van de wereld zich mee te bemoeien heeft.
  • Willy Bogaert

    3 jaar geleden
    Was te verwachten ,ze gaan daar nog gas kopen .??
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    Het EU probleem is dat er in Kiev personen zijn die de hand hebben op de doorgang van aardgas waar ook de zoon van Biden betrokken in was, nu is de staem II met medewerking van Merkel bijna klaar en een via Turkeie
  • Lisette Theunis

    3 jaar geleden
    Europa heeft nog steeds zelf geen leger om zichzelf te kunnen beschermen. Bij een echt conflict moeten we steeds opnieuw rekenen op de Amerikanen, of we zijn een vogel voor de kat. Eenmaal Russische militairen in Oekraïne de grens oversteken doen onze eurocraten in Brussel het in bun broek.