Direct naar artikelinhoud
NieuwsBrand Anderlecht

Politie vindt nog twee lichamen in uitgebrand gebouw in Anderlecht

Politie vindt nog twee lichamen in uitgebrand gebouw in Anderlecht
Beeld BELGA

In Anderlecht heeft de politie vanmiddag twee levenloze lichamen gevonden in het gebouw dat maandag is uitgebrand. Dat meldt het Brusselse parket. Vermoedelijk gaat het om een vader en zijn 14-jarige dochter die nog vermist waren, maar beide lichamen moeten nog geborgen en geïdentificeerd worden, aldus het parket.

en

Intussen zijn de vier personen die maandag in kritieke toestand in het ziekenhuis werden opgenomen, nog steeds in levensgevaar. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

Het vuur in de vier verdiepingen tellende woning werd maandagochtend omstreeks 03.00 uur opgemerkt en het kostte de brandweer uiteindelijk verschillende uren om de brand volledig te blussen. Eén bewoner overleefde de brand niet en 27 bewoners raakten gewond of bevangen door de rook. Vier van hen verkeren in kritieke toestand. Het gaat om één persoon die uit een raam is gesprongen om te ontkomen aan de vlammen en drie personen, bij wie een jong kind, die heel wat rook hadden ingeademd en geïntubeerd moesten worden. Ook vier brandweerlui raakten bij de blus- en evacuatiewerken gewond.

Dinsdag werd duidelijk dat er nog mensen vermist waren na de brand, meer bepaald een vader en zijn dochter. Het lijkt er nu op dat ook zij de brand niet overleefd hebben.

Drone

“De politie heeft deze middag met behulp van een drone nog twee lichamen gevonden in het gebouw”, zegt Brussels parketwoordvoerster Willemien Baert. “Deze lichamen zullen geborgen worden en moeten nog officieel geïdentificeerd worden. Vermoedelijk gaat het om een vader met zijn 14-jarige dochter, die nog vermist waren.”

“Het eerste dodelijk slachtoffer is intussen wel al officieel geïdentificeerd, het gaat om een 25-jarige man”, gaat de parketwoordvoerster verder. “De vier personen die gisteren in kritieke toestand in het ziekenhuis werden opgenomen, zijn nog steeds in levensgevaar.”

Het parket heeft een branddeskundige aangesteld om de oorzaak van de brand te achterhalen. “Maar het gebouw is momenteel niet stabiel, hetgeen de werkzaamheden van de branddeskundige bemoeilijkt. Het onderzoek is nog volop aan de gang. In deze fase van het onderzoek zal er niet verder gecommuniceerd worden.”