Leerlingen testen digitaal polsbandje voor contact tracing bij evenementen

 ©  Jan Van der Perre

Bron: BELGA

In Antwerpen hebben 400 leerlingen woensdag een digitaal polsbandje getest met het oog op gebruik voor contact tracing bij evenementen.

Het polsbandje van technologiebedrijf Rombit wordt wereldwijd al gebruikt om de veiligheid in de industrie te verhogen: “Voor contact tracing en social distancing, maar ook voor valdetectie en om te waarschuwen voor aanrijdingen”, zegt CEO Jan Vercammen. “De evenementensector kent andere uitdagingen: zij hebben vooral belang bij een eenvoudig, betaalbaar armbandje voor contact tracing, gekoppeld aan een ticketsysteem. Daarom ontwikkelden we een alternatief.”

Dat alternatief is een polsbandje dat eruit ziet als een festivalbandje. Organisatoren kunnen dat bij de ingang geven aan bezoekers in ruil voor hun ticket. Evenementorganisatoren kunnen bezoekers immers niet verplichten om de app Coronalert te downloaden, maar wel om zo’n bandje te dragen, klinkt het.

LEES OOK. België mikt op 30-tal testevents, cultuursector heeft eigen exitplan opgesteld

Voor een test zocht Rombit een omgeving waar nu al veel mensen samenkomen. Het Stedelijk Onderwijs Antwerpen toonde zich bereid om een middelbare school ter beschikking te stellen. Het onderzoek draait volgens Rombit om de werking van de technologie en dus niet om het gedrag van de leerlingen. Hun persoonlijke gegevens werden ook niet geregistreerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen