Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS)
Volledig scherm
Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) © BELGA

Lalieux wil komaf maken met "onmenselijke" controles op ouderen met inkomensgarantie

Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) wil het strenge controlemechanisme voor ouderen met een inkomensgarantie hervormen. Dat heeft ze donderdagmiddag aangekondigd in de plenaire vergadering van de Kamer. “De controles zijn niet menselijk en buiten proportie”, zei ze.

14 reacties

  • Peter Knaap

    3 jaar geleden
    @Jeaninne Bonduwe: U mening is wel kort door de bocht. Al eens gedacht dat je bij je kind die in het buitenland woont kan gaan overwinteren voor 3 maanden. Moeten die mensen dan gestraft worden?
  • Robert Swillen

    3 jaar geleden
    Zou het niet beter zijn dat alle parlementariërs en ministers een groot deel van hun toekomstig pensioen tot de grens van 5.000€ maximum brengen. Tijdens hun loopbaan hebben zij zich al genoeg bedeeld. En het minimumpensioen op 2.000€ brengen.
  • luc vuerings

    3 jaar geleden
    Elke Belg op ouderdom zou recht moeten hebben op een IGO pensioen. Waarom worden die ouderen afgestraft en mogen die niet gaan overwinteren in een warmer land of zelf gaan leven in een land waar je met dat armoe inkomen van een beter leven kunt genieten.
  • Luc Deboosere

    3 jaar geleden
    Het moet weer van de socialisten komen. Als er niet gecontroleerd wordt zijn er gegarandeerd misbruiken! Wat gratis wordt verkregen, wordt niet gewaardeerd! Meer controle op alles wat gesubsidieerd wordt.
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Wat is het probleem als alles in orde is dan is dat zo, of moeten ze weer hier een extra bij hun pensioen en elders een hotel uitbaten zoals dat nu gebeurt. Eerlijke mensen moogt ge altijd controleren de anderen ja.