Albert Frère
Volledig scherm
PREMIUM
Albert Frère © photo_news

Imperium Albert Frère doormidden gehakt: miljarden aan aandelen, kunst en een wijnhuis

6 miljard euro: een van de grootste erfenissen ooit in ons land is - overigens netjes - verdeeld tussen de twee kinderen van voormalige rijkste Belg Albert Frère. Zo splitsten dochter Ségolène (43) en haar halfbroer Gérald (69) het miljardenimperium van hun vader op.

23 reacties

  • Alex De Meester

    3 jaar geleden
    Wat een domme reacties zeg. Alles wás al hun eigendom, zat in vennootschappen waar kinderen aandelen in hadden. Van erfbelasting dus idd geen sprake. Want het was al van hun. Je geeft toch je patrimonium niet aan de staat? Je zou wel heel dom moeten zijn. Alles waar je zo hard aan gewerkt hebt.
  • Frankie A S Goethals

    3 jaar geleden
    De afgunst en vooral het gebrek aan kennis, nu over het erfrecht, is hier weer navenant. Frere was een geniaal man die als oud ijzer opkoper zich heeft opgewerkt tot miljardair. Hij was geen universitair, maar iemand die durfde te investeren in plaats van zijn geld op de bank te laten staan. Hij gaf werk en inkomen aan velen, misschien wel aan u. Ik hun het de familie zeker!
  • Tom VERCAUTEREN

    3 jaar geleden
    Voor al die zure reacties over afdragen aan de staat. Hij zal bij leven netto al het meeste opgeleverd hebben van alle Belgen aan de verschillende regeringen waar hij actief was. En niets houd je tegen dit ook zo te doen
  • Ferdi Wuytack

    3 jaar geleden
    Alles opnemen in patrimonium vennootschap of schenken bij leven. Hou wel rekening met het vruchtgebruik en koppel bijzondere voorwaarden.
  • Jacques Creeten

    3 jaar geleden
    Sobek, er is wel een groot verschil tussen de erfbelasting die een kind of een achternicht moeten betalen. Er wordt hier ook niet vermeld hoeveel belastingen ze moeten betalen. Er zal ook wel aan schenkingen gedaan geweest zijn over de jaren die praktisch niets kosten