Direct naar artikelinhoud
NieuwsAntwerpen

‘Politie valt binnen bij satirische website ’t Scheldt’

De homepage van 't Scheldt.Beeld rv/'t Scheldt

De politie zou zijn binnengevallen bij de satirische website ’t Scheldt. Dat maakt de redactie zelf bekend op haar website.

Volgens ’t Scheldt werd een van de medewerkers meegenomen voor verhoor en zijn computers, gsm’s en documenten in beslag genomen.

De inval zou kaderen in een onderzoek van het parket van Antwerpen na racistische opmerkingen op nieuwssites en sociale media aan het adres van Open Vld-woordvoerder Zelfa Madhloum.

In de aanloop naar de voorzittersverkiezingen bij Open Vld vorig jaar verscheen bij ’t Scheldt het ene na het andere artikel over ‘Lachaert de Leugenaer’. Ook woordvoerder Madhloum moest het daarbij vaak ontgelden. 

Meteen na haar aanstelling deelde ’t Scheldt op zijn Facebook-pagina ook al een foto van Madhloum in een  traditioneel islamitisch gewaad. Elke context ontbrak bij de foto, zoals het feit dat Madhloum toen in Irak was voor een journalistiek project. Er ging een beerput aan racistische reacties open, waarna het parket van Mechelen een onderzoek startte.