Moord op 'man van weinig woorden' Omer blijft raadsel

© if

De moord op Zelenaar Omer Heekhout is nog niet opgehelderd. Dat bleek uit de uitzending van ‘Faroek’ gisteravond op VTM. De politie is op zoek naar tips.

svl

In ‘Faroek’ op VTM werd gisteren de moord op Omer Heekhout (60) uit Zele behandeld. Opvallend is dat de man op wel dertig kilometer van zijn woonplaats in het water is gevonden, terwijl hij zo goed als nooit buiten Zele kwam.

Politie en parket lanceerden in het programma een ultieme oproep tot getuigen.

Omer Heekhout werd op dinsdag 31 mei dood gevonden in het sluizencomplex in de jachthaven van Merelbeke. In de periode tussen 25 en 30 mei moet hij om het leven zijn gebracht. Dat hij niet in zijn woonplaats in het water is geduwd, staat vast. Ook dat hij pas op 30 mei in het water terechtkwam, dat bleek uit de autopsie.

“Omer kreeg niet veel bezoek. Hij had geen kinderen. Alleen een tweelingbroer die ook in onze gemeente woont, maar daar praatte hij liever niet mee. Omer was een man van weinig woorden”, zei een buurman acht maanden geleden.

De beelden van de jachthaven werden geanalyseerd, maar de speurders blijven voor een raadsel staan. Hoe en waarom de zestiger om het leven is gebracht, is nog altijd niet duidelijk.

Om het onderzoek verder vooruit te helpen, zoekt de politie mensen die Omer nog gezien hebben tussen 25 en 30 mei aan zijn woning aan de Rinkhout. Omer Heekhout droeg een zwarte jas van het merk Jartazi, een jeansbroek en bruine schoenen. Wie iets verdachts heeft gezien langs de Schelde tussen Dendermonde en Gent en langs de Franse Vaart in Gent of op de weg tussen Zele en Merelbeke, mag dat eveneens aan de speurders melden.

INFO

Tips en informatie: gratis nummer 0800-30.300 of via mail naar opsporingen@police.belgium.eu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen