Fietsers steken vrijdagmiddag vanuit de Verbindingsstraat de Capuynestraat in Bouwel over. ’s Ochtends om 5.30u vond op die plaats een zware aanrijding plaats. ©  Hans Otten

Automobiliste geeft zichzelf aan na ernstig ongeval met vluchtmisdrijf in Grobbendonk

Bouwel, Grobbendonk, Herentals -

Een 41-jarige vrouw uit Grobbendonk verkeert in levensgevaar nadat ze door een auto werd aangereden in Bouwel (Grobbendonk). De 21-jarige aanrijdster uit Herentals pleegde eerst vluchtmisdrijf, maar gaf zich nadien zelf aan.

Hans Otten

De omgeving van Langenheuvel, Capuynestraat en Verbindingsstraat zijn populair bij zowel fietsers als automobilisten die van Bouwel binnendoor naar de industriezone op de grens met Herentals en Herenthout willen rijden. Op het kruispunt van Capuynestraat met Verbindingsstraat kwam het vrijdagochtend rond 5.30u tot een botsing tussen een auto en een fietsster. Het slachtoffer, een vrouw van 41 jaar uit Grobbendonk, liep bij de zware klap ernstige verwondingen op. Ze werd in levensgevaar overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) in Edegem.

De aanrijdende auto zette na de aanrijding de route voort en pleegde zo vluchtmisdrijf. Buren vertellen dat ze gewekt werden door het geluid van tjirpende banden. “We hoorden de gewonde vrouw ook om hulp roepen”, vertellen ze. “Op de plaats waren stukken van de auto achtergebleven, zoals een onderdeel van een lamp.” Volgens hen had de fietsster ook voorrang van rechts. Om de nodige vaststellingen te laten doen, vroeg de politie Neteland een verkeersdeskundige van het parket ter plaatse.

Doelloos rondgereden

“De zaak loste zichzelf in feite op toen de aanrijdster zich enkele uren later bij onze politiediensten heeft gemeld”, zegt waarnemend korpschef Dirk Van Peer van zone Neteland. “Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Herentals. We hebben haar verhoord. In haar verklaringen vertelde ze dat heel erg aangedaan was door de botsing en in eerste instantie niet goed wist wat ze moest doen. Ze zei dat ze een tijdje in haar auto doelloos heeft rondgereden. Dat hebben we zelf nagegaan en die bewering blijkt inderdaad te kloppen.”

De politiezone Neteland nam na haar verklaringen contact met het parket van Antwerpen. “Dat heeft beslist dat de aanrijdster mocht beschikken. Ze heeft zichzelf aangegeven en ze is niet bekend bij het gerecht, wat wil zeggen dat er geen sprake is van voorgaande incidenten waarbij de bestuurster betrokken zou zijn geweest”, zegt Van Peer.

Het slachtoffer verkeerde vrijdagavond nog altijd in levensgevaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER