De Braziliaanse president Jair Bolsonaro maakt het schietgebaar waarmee hij regelmatig zijn wens om ruimere wapenwetten kracht bijzet.
Volledig scherm
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro maakt het schietgebaar waarmee hij regelmatig zijn wens om ruimere wapenwetten kracht bijzet. © AFP

Bolsonaro: “Als ik dat wil gaat leger de straat op om einde te maken aan die laffe avondklokken”

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft vrijdag gezegd dat hij gehoorzaamheid van het leger verwacht in het geval hij beveelt dat militairen op straat de orde moeten herstellen. De uitspraken van de rechts-populistische president hebben verdere vraagtekens doen rijzen over de politieke neutraliteit van het leger.

29 reacties

  • Baldr VanHoek

    3 jaar geleden
    Veel mensen begrijpen de ziekte niet en dat is de schuld van experten die nooit praten over wat het is. Zij praten liever over randzaken waardoor mensen hier die randzaken gaan projecteren alsof in ieder land alles hetzelfde verloopt. Dat is de invloed van media die gewoon beloond worden met miljoenen door politici om hun job uit te oefenen maar de mensen zelf zijn niet essentieel hier en dan hebben ze pecht. Net zoals de mensen in Brazilië die blijkbaar andere ervaringen hebben met COVID19.
  • P Van Haute

    3 jaar geleden
    Een lafaard die zijn volk niet wil beschermen of kan. Ik denk zelf dat hij gevaccineerd is.
  • Erwin Beerens

    3 jaar geleden
    Hoe gaat dat werken? Moet het leger van hem dan 's nachts mensen dwingen hun huis uit te gaan?
  • Jos Swaenen

    3 jaar geleden
    Hier in Brazilië is er niet veel steun voor de mensen die verplicht thuis moeten blijven bij een loc down. Dus ze moeten werken willen ze eten op tafel krijgen. Het is dus sterven aan corona of van de honger.
  • Louis Meeus

    3 jaar geleden
    Een gek als staatshoofd.