Opnieuw ongeval op E313: paardenbestelwagen rijdt in op file

Geel, Oevel

Op de E313 in Geel is er om 11.30u opnieuw een zwaar verkeersongeval gebeurd. In de richting van Antwerpen merkte een bestuurder van een paardenbestelwagen de file in aanloop van de werken in Oevel (Westerlo) niet op. De bestelwagen met Nederlandse nummerplaten reed achteraan in op een vrachtwagen. De bestuurder moest door de brandweer bevrijd worden en werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

De bestelwagen, die leeg was, begon te roken en branden, maar de brandweer kon het gevaar in de kiem smoren. De snelweg werd een tijdlang afgesloten.

De werken in Oevel maken dus een zoveelste slachtoffer. Ruim op voorhand zijn er nochtans waarschuwingen dat file mogelijk is. Ook is er een snelheidsbeperking van 70 km/u. Daarnaast controleert de politie regelmatig op extra afleiding van de chauffeurs.

In Tessenderlo is rond 12.30 uur een zwaar ongeval gebeurd in de staart van de file na een eerder ongeval in Geel. Volgens de eerste berichten kwam er een auto onder een vrachtwagen terecht.(mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER