©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

17 rijbewijzen ingetrokken bij SLim-controles

Hasselt -

Bij de SLim-controles van afgelopen weekend zijn 17 rijbewijzen ingetrokken. De controles gebeurden in de politiezones Maasland en Lanaken/Maasmechelen en door de wegpolitie Limburg.

Net geen 450 bestuurders werden aan de kant gezet voor een alcoholtest. Twee testen tekenden positief. Van de 7 bestuurders die een drugstest kregen opgelegd, bleken er zes onder invloed te zijn. Ruim 4.000 voertuigen passeerden nog de flitscamera. 280 voertuigen (7%) reden sneller dan toegelaten.

Naast de overtredingen op alcohol, drugs en snelheid werden ook nog 125 andere verkeersinbreuken vastgesteld. Dat ging van het niet dragen van de gordel, het ontbreken van een geldig inschrijvingsbewijs of geldige verzekering tot nog allerlei kleine overtredingen.

Weekendongevallen

In het weekend van 23 tot 25 april werden in Limburg 28 verkeersongevallen bij de politie gemeld. Bij 10 meldingen werden er telkens een lichtgewonde genoteerd. De politie liet na een ongeval werden 7 ademtesten uitvoeren. Twee waren positief. Er waren in totaal 5 gevallen van vluchtmisdrijf. mm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer