groenten en fruit
Volledig scherm
PREMIUM
groenten en fruit © Shutterstock

Nieuw advies Hoge Gezondheidsraad voor vegetarisme en veganisme: “Af te raden voor zwangere vrouwen en baby’s”

Terwijl een vegetarisch of veganistisch menu enkele jaren geleden nog een uitzondering was, komt het vandaag steeds vaker voor. De Hoge Gezondheidsraad heeft daarom voor het eerst een uitgebreid advies geformuleerd over de levensstijl. De do’s en dont’s voor zwangere vrouwen en baby’s, maar ook voor senioren. “Die groep heeft sowieso al een verminderde eetlust.”

10 reacties

  • Jessica Dambrain

    3 jaar geleden
    Ten eerste zijn we omnivoren. Ten tweede een beetje minder vlees zou beter zijn, want het risico op hart- en vaatziekten zakt daardoor. Ten derde als je 'als gezondheidsfreak' voedingssupplementen moet nemen om gezond te kunnen leven, ben je niet goed bezig. Gebruik eens je gezond verstand!!!
  • Linda Deyaert

    3 jaar geleden
    Als je weet dat er in varkensstallen, kippenkwekerijen en de slachthuizen elk aspect van dierenwelzijn en respect ontbreekt dan zijn er nog mensen die geen zin meer hebben in vlees. Helaas is dit voor velen geen bekommernis, als de worst en de steak maar op het bord ligt.
  • Michel Vandewiele

    3 jaar geleden
    Raar al die vegamensen zijn opgegroeid en opgevoed door mensen die gans hun leven een gewone voeding genoten hebben. Gewoon een mode verschijnsel !
  • Lisette Willems

    3 jaar geleden
    @kevin Eyselbergs: in brood zit enkel water, bloem, zout en gist. Daar zit en zat nooit geen dierlijk product in. De nieuwe hype van het vegan is zo overroepen! Wat kost het niet om schoenen te maken van een duurzaam en vegan grondstof? Gaan we groenten kweken om aan onze voeten te doen terwijl ze in Afrika nog steeds doodgaan van de honger? Of hebben de hypocrieten met hun lederen schoenen, riem en handtas en excuus?? We dragen het wel maar eten het niet?
  • Kevin Eyselbergs

    3 jaar geleden
    De vrouw in de reportage zegt strik vegan te eten. Maar ze eet ook brood? Volgens mij zitten daar ook eieren en melk in verwerkt dus strikt vegan is dat dan ook weer niet lijkt me. Ik zou zeggen: eet gerust meer vegetarisch maar zorg ervoor dat je lichaam de nodige bouwstenen op natuurlijke wijze binnen krijgt ipv die vuile supplementen.