Vrachtwagen met 190 varkens gekanteld, weg gedeeltelijk versperd

© Geoffrey Sabbe

Aalbeke -

De verkeerswisselaar tussen de E403 en de E17 in Aalbeke is momenteel gedeeltelijk versperd door een gekantelde vrachtwagen met varkens. De chauffeur en zijn vrouwelijke passagier raakten gewond.

Geoffrey Sabbe

Het ongeval gebeurde rond 11.40 uur toen de truck met Spaanse nummerplaat van de E403 naar de E17 in Aalbeke wilde rijden. Op het einde van de verkeerswisselaar liep het mis. De vrachtwagen met aan boord 190 varkens raakte uit evenwicht en kantelde. De truck sloeg om naar links en eindigde onder de brug tegen de vangrail. De twee inzittenden konden op eigen kracht uit hun cabine klauteren. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis.

De varkens aan boord bleven allemaal in de gekantelde lading. De brandweer bekijkt nu hoe ze de dieren kunnen bevrijden. “Hun welzijn is nu onze prioriteit”, zegt brandweerofficier Sebastien Lefebvre van de hulpverleningszone Fluvia. “We hebben nadarhekken en containers gevraagd om hen buiten op te vangen.”

Omdat de vrachtwagen op een parallelle weg ligt, ondervindt het verkeer weinig hinder van het incident.

De vrachtwagen kantelde op een parallelle weg waardoor er weinig verkeershinder is. ©  gsd

De vrachtwagenbestuurder en zijn passagier werden naar het ziekenhuis gebracht. “Het welzijn van de dieren is nu onze prioriteit”, zegt brandweerofficier Sebastien Lefebvre.  ©  gsd

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen