© BELGA

Internationale spelregelcommissie neemt tijdstraffen bij gele kaarten in overweging

De internationale spelregelcommissie IFAB gaat tijdens haar komende vergadering op 3 maart het toepassen van tijdstraffen bij gele kaarten bespreken. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. Het gebruik van tijdstraffen is de afgelopen jaren al getest bij Europese jeugdtoernooien.

De IFAB gaf in een persbericht mee dat tijdstraffen voorlopig niet op profniveau worden ingevoerd. Bij jeugd- en amateurvoetbal zou de regelwijziging wel doorgevoerd kunnen worden.

Ook laat de IFAB, waar de nationale bonden van Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland en Wereldvoetbalbond FIFA een zetel in hebben, zich informeren over de tests met videoscheidsrechters. Komend jaar wordt er in verschillende competities getest met scheidsrechters die hulp krijgen van tv-beelden.

De rol van de aanvoerder zal ook verder worden besproken. Diens verantwoordelijkheden worden mogelijk uitgebreid om ‘de discipline op het veld’ en ‘de communicatie tussen spelers en arbitrage’ te verbeteren. Er wordt al langer gesproken over een regel waarbij alleen de aanvoerder met de scheidsrechters mogen praten zoals bijvoorbeeld in het rugby gebruikelijk is.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer