© Photo News

Marianne Vos wint WK-herkansing in Maldegem: “Geen revanche”

Marianne Vos heeft haar mini-revanche beet voor haar zilveren medaille op het WK veldrijden. De Nederlandse won woensdag de Brico Parkcross van Maldegem. De Nederlandse kampioene reed in Maldegem van start tot finish op kop en finishte solo. Voor Vos is het al de achtste overwinning van het seizoen. Wereldkampioene Sanne Cant eindigde als tweede. Sophie De Boer werd derde.

md

De Nederlandse kampioene was op revanche belust na haar tweede plaats tijdens het Wereldkampioenschap in het Luxemburgse Bieles. Zij nam dan ook een furieuze start en liet het hele pak al vrij snel in de steek. Achter haar vormden de Nederlandse rensters Sophie de Boer en Maud Kaptheijns een achtervolgend duo. Sanne Cant had haar start wat gemist en volgde op de vierde plaats.Sophie de Boer ontdeed zich van haar metgezellen en trok alleen in de achtervolging. Het duurde tot halfkoers voordat Sanne Cant haar karretje kon aanhangen bij De Boer. De twee leverden een felle strijd voor de dichtste ereplaats, want aan de suprematie van Vos was in Maldegem niets te doen. In de slotronde leek Cant het onderspit te moeten delven wanneer zij een foutje maakte in een zandstrook. Uiteindelijk slaagde Cant er toch nog in bij De Boer te geraken en in een sprint met twee was de wereldkampioene net iets sneller dan haar opponente.

“Van revanche kan je niet echt van spreken”, vertelde Marianne Vos achteraf. “Maar het is mooi dat het toch weer koers is vandaag. Het was toch wel weer pittig, al valt dat uiteraard niet te vergelijken met de strijd van afgelopen zaterdag.”

Sanne Cant reed voor het eerst rond in haar wereldkampioenentrui. “Ik kan het nog altijd moeilijk geloven. Het is wennen om mezelf in die trui te zien. Heel raar. Ik heb wel afgezien vandaag. Ik was een beetje ziek, dat maakte het niet makkelijk. Ik heb de voorbije dagen korte nachten en veel verplichtingen gehad. Maar ik wou er per se bij zijn.”

Top-vijf1. Marianne Vos (Ned/WM3 Pro Cycling) in 44:182. Sanne Cant op 1:043. Sophie de Boer (Ned) 1:074. Maud Kaptheijns (Ned) 1:215. Ellen Van Loy 1:43

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer