Minister van Energie Demir wil dat Essent misleidende info van site haalt

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir ©  BELGA

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir wil dat energieleverancier Essent informatie van zijn website haalt waaruit zou blijken dat de terugverdientijd van een thuisbatterij niet langer dan drie tot vijf jaar bedraagt. Dat is misleidend, vindt de minister.

jvh
Bron: BELGA

Essent heeft op de website simulaties gemaakt van twee gezinnen met een gemiddeld energieverbruik en zonnepanelen. Hun terugverdientijd voor een thuisbatterij, waarvoor momenteel een premie kan worden aangevraagd, zou voor hen respectievelijk drie en vijf jaar bedragen. Der reële terugverdientijd voor Vlaamse gezinnen ligt volgens de minister echter tussen tien en veertien jaar.

“Ik sta versteld dat bedrijven zoals Essent gezinnen met zonnepanelen, die de voorbije maanden een moeilijke periode doorgaan na het arrest van het Grondwettelijk Hof, wederom een rad voor ogen draait uit puur winstbejag”, zegt Demir. “Dit is doelbewust de mensen om de tuin leiden. De terugverdientijden die ze op hun website voorspiegelen missen elke realiteitszin. Ik roep de hele sector op om objectieve, correctie informatie te geven aan elke consument.”

Op de overheidswebsite Energiesparen.be is een objectieve simulator voor de thuisbatterij beschikbaar. Klanten die op basis van de misleidende informatie van Essent een aankoop deden bij Essent, zich kunnen wenden tot de FOD Financiën.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen