Voormalig BMX’er Peter Geys haalt stunt uit in Atomium

Bron: Belga

Ex-BMX’er en voormalig vicewereldkampioen Peter Geys heeft woensdag een stunt uitgehaald in het Atomium in Brussel. Dat deed hij om zijn wereldreis te promoten waarmee hij geld zal inzamelen voor de vzw’s Te gek!?, Steunpunt geestelijke gezondheid en To walk again. Deze organisaties zetten zich in voor de revalidatie van mensen met een fysieke beperking. (fc)

Geys zal meer dan 200 dagen onderweg zijn voor zijn Ride-Up Reis Rond De Wereld. Een route van ruim 26.000 kilometer zal hij volledig alleen afleggen. ‘De bedoeling is om te kamperen en een keer per week op hotel te gaan om mij op te frissen en onder meer mijn sociale media te onderhouden’, zegt Peter Geys.

De voormalige BMX’er kampte tijdens zijn carrière zelf vaak met blessures en zelfs verlammingsverschijnselen, en werd ook aangereden door een auto. Wie de actie wil steunen, kan een gift doen via de websites van Te Gek!? en To Walk Again. Een richtbedrag voor de opbrengst heeft de ex-BMX’er niet in het hoofd, al zou ‘een euro per kilometer wel leuk zijn’, aldus Geys.

Ride-Up Reis Rond De Wereld