Photo News.
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News.

Onze man volgde Olivier Deschacht de voorbije 20 jaar: “Een diepe buiging, voor de voetballer én de mens”

Belgisch voetbalNa een carrière van 20 jaar als profvoetballer hangt Olivier Deschacht (40) z'n schoenen aan de haak. Onze voetbaljournalist Rudy Nuyens volgde de loopbaan van Deschacht vanop de eerste rij: van de opkomst bij RSCA, over het afscheid in mineur tot de heropleving bij Essevee. Een ode aan de carrière van Olivier Deschacht.

6 reacties

  • Frankie A S Goethals

    3 jaar geleden
    Echte sportman, prima kerel. Technisch iets minder maar zijn werklust en positiespel compenseerden dat ruimschoots.Was een rots achterin bij Anderlecht waar hij meerdere titels mee won.
  • Stroobants Alexander

    3 jaar geleden
    Voetballer met 2 voeten op de grond en steeds eerlijk na de wedstrijd.
  • moons fons

    3 jaar geleden
    Een diepe buiging voor iemand die gokt op verlies van zijn eigen ploeg op een wedstrijd waarin hijzelf meedoet ? Ik dacht het niet !
  • jean pierre Tibermont

    3 jaar geleden
    Geen topvoetballer maar wel gast die weet wat hij kan en niet kan ook dat is zeer waardevol in het opgeblazen voetbalwereldje RESPECT voor zo een gast !
  • Wilfried Suys

    3 jaar geleden
    Een speler waar je steeds op kon rekenen. Geen kapsones maar gewoon eenvoud in alles. Altijd “over mijn lijk mentaliteit” tot de laatste minuut. Geen grote krantenkoppen aan hem besteed. Wat Rudy Nuyens schrijft is correct: heel diepe buiging maken en respect hebben voor deze eenvoudige voetballer.Wilfried Suys.
  1. Wéérgaloze traptechniek van Puertas of foutje van Lammens? En maakte Warleson de blunder van het jaar? Alle JPL-hoogtepunten op een rij
    9

    Wéérgaloze traptech­niek van Puertas of foutje van Lammens? En maakte Warleson de blunder van het jaar? Alle JPL-hoogtepun­ten op een rij

    Union doet weer helemaal mee voor de titel na de overtuigende 0-3 overwinning op de Bosuil. Puertas opende de score met een héérlijke vrije trap. Ook Club Brugge en Anderlecht wonnen met ruime cijfers. Bij Club maakte Igor Thiago na elf wedstrijden droogte nog eens een goal, de zege van Anderlecht - na onder andere een blunder van Cercle-doelman Warleson -, kreeg nog een zure nasmaak toen Anders Dreyer geblesseerd naar de kant moest. Bekijk hieronder de opvallendste fases en de highlights van elke match in de play-offs van het voorbije weekend.
  2. “Coucke is bedrogen”: Van Holsbeeck en Henrotay naar correctionele rechtbank voor gesjoemel bij verkoop Anderlecht
    15

    “Coucke is bedrogen”: Van Holsbeeck en Henrotay naar correctio­ne­le rechtbank voor gesjoemel bij verkoop Anderlecht

    De Brusselse raadkamer heeft beslist dat voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck, ex-CEO Jo Van Biesbroeck en makelaar Christophe Henrotay zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor gesjoemel bij de verkoop van RSC Anderlecht aan Marc Coucke in 2017. Ex-voorzitter Roger Vanden Stock, ex-clubadvocaat Luc Deleu en de advocatenkantoren Clifford Chance en Van Landuyt en Vennoten zijn vrijgesproken. “Een grote opluchting”, reageert Deleu: “Ik geloof ook in de goede trouw van Roger Vanden Stock.”