La Boum 2 in het Ter Kamerenbos in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
La Boum 2 in het Ter Kamerenbos in Brussel. © Photo News

RECONSTRUCTIE. Hoe La Boum 2 opnieuw ontaardde in een veldslag

Brussel“Waar is dat feestje? Hier is dat feestje.” Op de weide tussen duizenden dansende jongeren zonder mondmasker. Bij de brandstapel waar selfies genomen worden. Tussen het traangas en het waterkanon. Het Brusselse Ter Kamerenbos werd voor de tweede keer een slagveld na het illegale evenement La Boum 2. Een vredevol anti-maatregelenfeest dat eindigde in een regen van rookbommen, traangas en takken. Niet toevallig. Want een blik achter de (smartphone-)schermen van de relschoppers leert hoe ze waren voorbereid. En intussen staat het volgende ‘feestje’ al gepland. Reconstructie van La Boum 2.

  1. Komt er binnenkort een snelle waterbus op zeekanaal Brussel-Schelde? “We leven in meest filegevoelige regio van het land, dit kan een oplossing bieden”
    PREMIUM

    Komt er binnenkort een snelle waterbus op zeekanaal Brus­sel-Schel­de? “We leven in meest filegevoe­li­ge regio van het land, dit kan een oplossing bieden”

    Wat is de nieuwe toekomst van de oude bedrijvenzone Buda? Die vraag stellen 15 Vlaamse en Brusselse instanties (Buda+) zich. De zone ligt er vandaag enigszins verwaarloosd bij, maar intussen ontwikkelden Machelen, Vilvoorde en Brussel zich razendsnel als drukke woonregio’s met een belangrijk percentage inwoners dat dagelijks pendelt van en naar de hoofdstad. “Daarom willen we een ambitieuzer gebruik van het kanaal”, zeggen de partners.
    Stad Brussel
  2. Opschudding over filmpjes van politieoptreden in omgeving van Ter Kamerenbos
    Brussel

    Opschud­ding over filmpjes van politieop­tre­den in omgeving van Ter Kamerenbos

    Op sociale media zorgen twee filmpjes van het politieoptreden naar aanleiding van het nepfestival La Boum 2 voor opschudding. Zo is er bij het ene filmpje te zien hoe een man door een politiehond aan de arm over de grond gesleurd wordt, waarna hij nog een trap op de borst krijgt van een agent. Bij het andere filmpje worden passanten hardhandig aangepakt en wordt de bus pepperspray bovengehaald. “De beelden zullen intern bekeken en besproken worden”, zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.