Nederlandse trucker (37) overleden bij zwaar ongeval met drie vrachtwagens in Sint-Stevens-Woluwe: weg volledig versperd

 ©  dbg

Robin De Becker

De man die maandagnamiddag om het leven is gekomen bij het ongeval op de Brusselse Buitenring ter hoogte van Sint-Stevens-Woluwe, is een 37-jarige man van Nederlandse nationaliteit. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.

Volgens het parket is de man met zijn vrachtwagen aan hoge snelheid ingereden op zijn voorganger, en kwam alle hulp voor hem te laat. Door het ongeval was de snelweg volledig versperd maar sinds ongeveer 20.00 uur is de rijbaan vrijgegeven. (lees verder onder de foto)

 ©  DBG

Het ongeval gebeurde omstreeks 14.20 uur, net voor de werfzone aan de werken in Zaventem. “Uit de eerste vaststellingen is gebleken dat een vrachtwagen, bestuurd door een 37-jarige man van Nederlandse nationaliteit, met grote impact is ingereden op zijn voorganger, eveneens een vrachtwagen die stil stond in een file”, zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau. “Die tweede vrachtwagen heeft op zijn beurt een personenvoertuig aangetikt na de aanrijding. Voor de 37-jarige bestuurder van de eerste vrachtwagen kwam alle hulp te laat. Op vraag van het parket zal een autopsie en toxicologisch onderzoek op het lichaam worden uitgevoerd. De vrachtwagen werd in beslag genomen met oog op verder onderzoek door de verkeersdeskundige.” (RDB)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen