Photo News
Volledig scherm
© Photo News

HBO5-verpleegkundigen eisen duidelijkheid omtrent beroep

De Belgische Federatie HBO-verpleegkundigen (BFHBOV) eist, naar aanleiding van de Internationale dag van de Verpleegkunde op 12 mei, duidelijkheid en zekerheid omtrent het beroep als verpleegkundige. Enkel op die manier kan er tegemoetgekomen worden aan het schrijnende tekort aan verpleegkundigen. Dat schrijft de beroepsvereniging vandaag in een persbericht.

10 reacties

  • Marc Smet

    3 jaar geleden
    En wat met diegenen die momenteel vb. in hun 4de, 5de of 6de module zitten ?
  • tamara ulenaers

    3 jaar geleden
    Verpleegkunde word je met je hart, ik zelf ben ook een hbo5 verpleegkundige. En zoals ik hier las zijn vaak bachelor verpleegkundige minder op werkvloer. Maar niet overal. Ik zelf werk als zelfstandige verpleegkundige. Deze worden nog minder getelt. Zo werk je als zelfstandige in een zelfstandige woonvorm voor gehandicapten. RIZIV zegt instelling waardoor wij van ons forfait 30% bruto afgeven en geen weekend vergoeding en geen feestdag vergoeding. Dus we werken in het weekend aan een dagtarief.
  • Christel Hance

    3 jaar geleden
    Wat gaat dat geven voor de oudere actieve verpleegkundige die nu bestempeld worden als hbo5 het kan toch niet de bedoeling zijn dat we een stap achteruit moeten gaan zetten ...??!!
  • eddy vandervelpen

    3 jaar geleden
    Sandra heeft gelijk , de Bachelor moeten uitleg vragen aan de HBO5 bij hun stages !!
  • kris vancoppenolle

    3 jaar geleden
    Sandy, weet jij wel waarover je het hebt? Ik ben bachelor en in de praktijk doen wij inderdaad hetzelfde werk, maar hebben wel meer achtergrondkennis als basis, dat wij meer aan pc dan aan 't bed zouden staan is louter fantasie